bu entry aşırı derecede geçmişe spoiler içerecek. susam sokağında büyümemiş, anlık tüketime alışık, internetin ve sosyal medyanın yönlendiremediği bir çocukluğa sahip değilseniz, sokakta eşli saklambaç oynamadıysanız, televizyon izlemek için komşu çocuklarını misafir etmediyseniz, çatapat patlatıp kızkaçıran tarafından kovalanmadıysanız, okula yakın bakkallardan çitlembik almadıysanız, siyah önlük giyip renkli hayaller kurmadıysanız yarısında çıkınız.
mutlu çocukluğumuz ile her şeyin hızlı değiştiği yetişkinliğimiz arasındaki köprüden önceki son çıkış.
değilsiniz güzel.. 80'li yıllara ait tevellütünüz vardır ve bu kanal sizin için karışık duyguları anımsatır. yanılmıyorsam trt 3 ile ortak yayın politikasına sahipti. sabah 6'dan, öğleden sonra 2'ye kadar sürerdi ve siz çizgifilm kuşağının saniyesini bile kaçırmamak için her programı zapsız izlerdiniz. trt gap la başlayıp, trt 3 ile devam eder ve rap rap a kadar oturmak şerefine nail olduysanız istiklal marşını okur ve yatardınız.
işte o trt gap hissettirmeden bize anadolu'nun motiflerini işledi. daha sonra kav kibritlerinin kapak yüzü de olan anadolu türk motifinin bir dönem kazaklarımızda bile olmasının önemini şimdi anlıyoruz. meraklısı umut sarıkaya karikatürlerindeki karakterlerin kazaklarına bakabilir. o ayrı konu. işte bu motifi ilmek ilmek içimize işledi. bir yanda yoğurt yapan göçebe yörükler, bir bakıyorsun amcanın biri süpürge yapmış, dedeme benzeyen bir adam keklik için ahşap kafes yapadursun; anadolu'yu o çizgifilm hevesi ile diyar diyar gezdik, sevdik.
daha sonra ciyayco * olsun, susam sokağı olsun, susam sokağından sonra adını bilemediğim zenci bir çocuğun hikayesini anlatan güzel dizi olsun, şeker kız candy, heidi, gibi çizgifilmlerle adeta mest olurduk. ve allah şahit ki şimdiki 1000 kanallı tv'ler ve çifter çifter çanaklar, internet, bizi bu kadar eğlendirip eğitmedi. dolayısı ile trt gap'a büyük bir minnet borçluyuz..
---
hala okuyo musun sen len? pekala.. umudun maddeden değerli olduğu, şu anda hiçbir teknolojinin ulaşamayacağı çözünürlükteki milyar renk ölçekli hayallerimize, ahmet efe'nin ilkokul kitaplarındaki şiirlerine hoşgeldin..