söykü dergisi sayı 5 oda

entry60 galeri video1
    41.
  1. -kırık toprak kokusu;

    ilkin ve bir çocuk sabırsızlığıyla şunu söylemek istiyorum;

    bu hikaye, gerek yazım kurallarına uyum ve noktalama işaretlerinin yerinde, eksiksiz kullanımı, gerekse cümle kurgulamalarındaki sözcük seçimlerine gösterilen özenle, dilbilgisi açısından tam not alacak bir çalışma.

    - little finger seni yürekten kutlarım!

    "...odanın ahşabıyla yıpratmıştık tenimizi. gözyaşlarımızı hediye ettiğimiz havaydı bizi bu kadar solgunlaştıran, yok eden. birbirimize ettiğimiz tehditlerdi biraz da bizi bu kadar yıldıran, yaşam enerjimizi çalan..."

    - lütfen! bir kez daha okuyun.

    işte! sizlere 'devrik' fakat okurken üzerinize-üzerinize devrilmeyecek biçimde kurgulanmış ard-arda üç güzel cümle kurgusu.

    - bir tesadüf eseri mi denk gelmiş diyorsun? al sana!

    "...çıldırmaya birkaç kala başladı bu panik ataklar. eskiden kahkahalarıyla çınlattığı bu oda, artık bir ölü kadar sessiz. oysa ne çok severdi yağmur sonrasını, tıpkı bir âmânın* renklere olan tutkusu gibi..."

    - al sana!

    "...kendime ait birçok iz gördüğüm bu yüzü seyretmek güzeldi. o kadar derin uyuyordu ki, kalkıp gitsem şimdi, hiçbir şey demeden.

    bunca yol gidilmişken, bunca emek ve bunca sevgi varken, hangi insan çekip gidebilirdi bu güzellikten?.."

    - al sana!

    "...yanına gidiyorum. o çok sevdiğim saçlarını okşarken mırıldanıyor rüyasında. anlamıyorum söylediklerini, anlamak da istemiyorum aslında. düzenli nefes alışlarını seyretmek, bana inanılmaz büyük bir güç veriyor..."

    - senin dilbilgisine bağlılığın da bana inanılmaz büyük bir haz veriyor little finger. nerede ise bütün hikayeyi paragraf-paragraf bir daha yazmış olduk, sayende. büyük zevkti benim için.

    okuyuculuk da bir gönül işidir dostlar! en azından yazmak kadar. hatta, onun için bir gerek şarttır; iyi bir okuyucu olmak. aynı cümleyi defalarca okumak gerekir bazen. bir limon gibi sıkıp aklın süzgecinden geçirmek, sözcükler tek tek filtre edilirken üzerlerine yüklenen anlamları bir bir yakalamak ve sentezlemek gerekir.

    yazar;

    - ne düşünmüş?
    - neler hissetmiş?
    - ne vermek istemiş?
    - neleri verebilmiş?

    bu sorular, okuyucunun kafasında, okuma sürecinde ve sonrasında belirdiği ve yanıtları bulunabildiği sürece, hikaye ve romanları okumak bir zevk halini alır.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük