microsoft'un tekelleşme politikaları bu işletim sistemini kötü yapmaz. microsoftun tekelleşme politikası aksine bu işletim sistemini yaygın kılıyor. bu tekelleşme bir kullanıcı olarak bu bizi elbette rahatsız etmelidir ama bu rahatsızlığımızı orantısız bir biçimde windows 7'ye hakaretler yağdırarak, windows'u savunanlara küfürler ederek, her savunanı "bill gates yapmış abüüü" adamı sanarak değil, microsoft'un ve diğer şirketlerin tekelleşme politikalarını eleştirerek yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
internet explorerın davaları olmasaydı da biz firefox vesaire kullanacaktık. outlook varken thunderbird kullandığımız, msn messenger varken gtalk ya da skype kullandığımız gibi. Windowsun kaybettiği dava internet exploerer'ın default browser olarak gelmesiyle alakalı bir durumda. bazı avrupa ülkelerinde bu uygulama kaldırıldı. sistemi yüklerken seçiyorsunuz firefox, chrome vesaire diye. Bu da kullanıcı açısından çok fark yaratan bir olay değil, internet explorer yüklü gelsin, firefox kurabiliyorum sıkıntı yok yani.
Devlet daireletinin linux sistemlerine geçmesinin nedeni linuxun daha iyi olması değil güvenliktir. windows kapalı bir sistem kaynak kodlarını göremiyorsunuz, dolayısıyla devlet tedirgin, ya bu windows bizim belgelerimizi amerikaya yolluyorsa diye. Kullanıcı açısından ise bence bu hemen hemen önemli hiç olmayan bi durumdur*. Kimse sizin porno arşivinizi çalmaya, feysbuk şifrenizi öğrenmeye meraklı değildir emin olun. Bak devletlerde geçiyor yau diye de atlamayın. Evet devletin bir bildiği var fakat bu linux sistemlerin çok über olması değil, gizlilik ve milli değerlerle alakalı.