gün itibariyle şahsıma teşhisi konulan hastalık, işin garip tarafı doktor daha ben bir şeyler anlatır anlatmaz reçeteye majör depresyon yazdı ve bir tane de ilaç verdi. bunu bir ay kullan bana gel dedi. bir de kitap... adı da düşüncenin iyileştirici gücü.
belirtileri nedir diye sorarsanız, sürekli karamsar bir hava, kendini insanlardan soyutlama, sosyofobi, gece uyku uyuyamama, bazen ölümden aşırı korkmak bazen de teslim olmak (yani depresyon hastası ölmeyi istemez, ölüm düşüncesine refleks göstermeyip teslim olur), aşırı kilo almak, gündüz uykusu (gece uyumazsın ama izin verseler tüm gün uyuyabilirsin), aşırı kilo almak (bazıları da kaybediyor) bende görülenlerdi.
sebebi nedir derseniz, benim için sebebi basit, işten atılmam ve arkadaş ortamını kaybetmem, sığınacak, özenecek bir idolüm olmaması ve hayatı çok fazla sorgulamam olabilir.
bugün ilk antidepresanımı içtim ve kendimi tanıyamıyorum ya, ota boka gülüyorum ben! belki de plasebo etkisidir ama gene de güzelmiş, süper!
bir depresyon hastası sürekli karamsar ve çökük olacak diye bir kaide yok. mesela benim bir günüm karanlıkken, sönükken diğer günüm gene karanlık oluyor fakat enerjim tavan yapıyor. kaç kez evi komple temizlediğimi bilirim erkek halimle.
hastalıktan kurtuluş yokmuş, ilaçlarına devam ettiğin sürece iyisin, ilacını almazsan gene aynı.
bir depresyon hastası öyle yaşamanın anlamı yok! ühüüü! diye intihar falan etmez. olaylara çok aşırı duyarlıdır ve tepki verir. yani sokakta bir kedinin öldüğünü görse, suçluluk hissedip neden yaşıyorum ki lan ben diyebilir, sorgular. benim de sorguladığım oldu. bu gibi durumlarda fren mekanizması dini inançlara dört elle sarılmaktır. fakat demin ne dedik? sorgulamak... eşşeklik edip bu konuyu da sorguladığım için herşeyim gibi onu da kaybettim ve beni frenliyen tek şey, ailem ve sevdiklerim.
hasta ruhlu bir insana nasıl mı davranın? aynı, bildiğiniz gibi...
depresyon dönemi yaratıcılığın zirvesidir. ve tek olumlu etkisi budur. bu dönemde tam altı adet beste yaptım hem de thrash metal yani, düşün bu devirde... jın jın diye soloları var lan çok şeker!
siz siz olun, böyle belirtiler başınıza gelirse, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
ergenler için: ergenlik bunalımı, trip mrip deyip geçmeyin, depresyonun en tehlikelisi bu dönemde yaşananıdır. zira zaten bir kimlik bunalımında çocuk, bir de dünyası kararırsa ölsün daha iyidir.
son olarak, antidepresanlar bağımlılıktır, karşıyım, hede-hödö deyip de içmemezlik etmeyin; ne fazla ne de az tam kararında alın, kendinize iyi bakın.