mustafa akyol

entry78 galeri video1
    64.
  1. star gazetesinde kaleme aldığı yazı ile atatürk'e çatayım derken saçmalamış yazardır. öyle bir önyargıyla ve basit heveslerle kaleme alınmış ki, neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.

    gençliğe hitabenin verdiği mesaj aslında çok karmaşık değildir. yapılan hatalar ve ihanetler neticesinde dağılma noktasına gelmiş, düşman tarafından işgale uğramış ve savaşlarla büyük bedeller ödenerek yeniden kurulmuş bir ülkenin gençliğine öğüttür. kısaca, "bak genç kardeşim, bu millet vaktiyle zor günler geçirdi ve küllerinden yeniden doğdu. gelecekte birgün, şartlar yeniden kötüleşirse, memleket ihanet ve düşman tehditleriyle burun buruna kalırsa, milletin canına ot tıkanması için gereken şartlar oluşursa şunları yapmalısın. bunları yaparken de, sana gerekli olacak tek destek, senin manevi kültüründe ve benliğinde gizlidir."

    biz gençliğe hitabe içerisinde bahsedilmiş her cümleyi ve ayrıntıyı tarih içinde okumadık mı? peki bunların gelecekte de bu milletin başına gelmeyeceğinin garantisi var mıdır? hayır! işte gençliğe hitabe, o karanlık günlere düşmemek ve düşüldüğünde de çıkabilmek için gelecek nesillere yapılmış bir öğüttür aslında.

    şimdi bir şahıs çıkacak ve bu hitabeyi, faşizmle, darbecilikle, diktatörlükle özdeşleştirecek. söylememiz gereken yegane cümle, "git bir kere daha oku ve anlamaya çalış" olmalıdır.

    milliyet gazetesinde yer alan bir okur yorumu aslında bazı şeyleri çok güzel özetlemiştir.

    --spoiler--
    hepsini geçtim, sadece şunu eleştireceğim: bir ülkede bireylerin "bağımsızlık" birinci hedefi, amacı değilse; kendi kutsalını belirlemeyi nasıl başarabilirsin? bu nasıl bir zihniyettir. atatürk'ü, değerlerini, bağımsızlık fikrini, bu bağımsızlığa karşı çıkanlarla savaşma kudretini çıkartınca yerine ne koyacaksınız? yeni nesli nasıl, ne ile motive edeceksiniz?
    --spoiler--
    0 ...