eleştirilen kısım birisinin sırf babası zengin diye sizin çabaladığınız halde %100 garantisi olmayan bir şeye oturduğu yerden sahip olması ise haklı bir eleştiridir, ancak bu sadece üniversitelere ait bir problem değil hayatın her alınında olan bir gerçektir. gelirin düşüklüğü ve dağılımının adaletsiz olduğu bütün ülkelerde görülülen ve görülecek bir durumdur.
bunun çözümü de parası olanın imkanlarını kısıtlayıp fakirleşmesini istemek değil, bu duruma izin verenlerden hesap sorup refah düzeyini artırmaktır. ucuz işçi cennetine dönen ülkemde "ne güzel herkesin işi var" deyip karın tokluğuna çalışan et yığınları olmamıza sevinip sonra bu durumu eleştirmek salakçadır.
ayrıca özel üniversiteler hakkında çok bilgim yok, parayı sayan herkes geçiyor mu bilmiyorum ancak öyle bile olsa ne kadar eleştirilebilir ki? ülke'de adı bilinmeyen yerler üniversite ile doldu, dandiri bir üniversitenin herhangi bir bölümündeki bir kişinin öğrendikleri ve geçtiği sınavlar ege, odtü, itü, hacet... vb. gibi büyük üniversitelerle bir mi? o dandiri üniversitelerden ortalama ile mezun olanlar çoğu büyük üniversiteden sınırda mezun olanların yarısı kadar bilgiye sahip değildir eminim ki.
yani sanki devlet üniversitelerinden farklı ünvan veriyorlarmış gibi gidip de "özel'de parayı basan geçiyor" diye eleştirmek çok mantıklı değil.
bu durumun yaşandığı sistemi eleştiriyor olmakla birlikte o özel üniversitelerde alınan eğitimden sonra sınavlarını geçen en mal adamlar bile yurdumun s.kko üniversitelerinden birisini alnının teri ile bitirmiş birisinden daha bilgili ve donanımlı olacaktır. diploma'da bu anlamı taşır zaten, gereken bilgiye sahip olunduğu anlamını.