ateizmin bilimselliği

entry4 galeri
    2.
  1. bu tartışmalarda imanlı kesim devamlı aptal durumuna düşüyor. çünkü bilimsel bir tartışma nedir, bilimsellik nedir, bilimsel kanıt nedir, epistemoloji nedir gibi bir dertleri hiç olmadığı için çala klavye bir şeyler yazıp kendilerince "bilimsel ispat" yaptık zannediyorlar. gülünç oluyorlar en fazla. bir kere "allah'ın yokluğunu kanıtlama" gibi sallamasyon kavramlar kullananlar var aralarında. mantık nedir gibi bir dertleri de yok onu da anlıyoruz buradan. en azından bazılarının. ya da "allah'ı inkar etme" olarak bakıyorlar olaya. adam diyor ki öyle bir şey yok, hiç var olmadı sen diyorsun ki, inkar etme! hacım adam sana "tamam var ama ben kabul etmiyorum" dese inkar demek de haklısın da, adam öyle demiyor ki!

    gel gelelim inançlı insanların iddialarını temellendirememeleri, bilim ve bilimsellik, bilimsel kanıt, bilimsel tartışma gibi kavramlara çok uzak olmaları yine de allah'ın var olmadığı anlamını çıkarmak için yeterli değildir gibime geliyor. inançlı insanın allah'ın varlığını kanıtlamak da kullandığı mantık izleğini ve ateistin buna verdiği karşılığı bir alegori üzerinden açıklamaya çalışayım:

    imanlı kişi 2 kere 2'nin 4 olduğunu ispatlayacak mesela... diyor ki, "abicim şimdi bak 2+2=4 olduğundan 2 kere 2 de 4'tür." ateist bu saçmalık karşısında ilk önce osurana kadar gülüyor ve şöyle diyor; "bacanak saçmalama, eğer öyle olsaydı bu silsileye göre 3 kere 3'ün de 6 olması gerekirdi. ama öyle değil. demek ki, 2 kere 2 de 4 değil."

    ezcümle anlatmaya çalıştığım teistler bilimsel kanıt diye saçmalıyor olsalar da, saçmalanın da ötesine geçip komik duruma düşüyor bile olsalar da 2 kere 2 4'se buna yanlış mantık izleği üzerinden ulaşılması bu "4" gerçeğini "yok" kılmaz.. yani bugün sen dindarlar bilimsel tartışma ortamından bihaberler diye onları "mat ettim" diye gezersin yarın hop bi ölürsün, bir bakmışsın ki allah! göt gibi kalırsın. "peygamberin kim?" diye sorulunca mal mal bakarsın sağına soluna...

    evet dindarlar tanrının varlığını kanıtlama konusunda bilimsel olarak tamamen çuvallıyor olabilirler fakat ortada iki iddia var; bir taraf tanrının varolduğunu söylüyor, diğer taraf var olmadığını. bu iddiaların hangisinin doğru olduğu havada asılı duruyor. var olmadığını söyleyenler ispat yükünü yüklenmedikleri için nispeten elleri daha güçlü. önlerine sürülen çocukça "kanıtları" bilimsel anlamda çöpe çevirebiliyorlar. ama bu iddiaların hangisinin doğru olduğuna dair kesin bir işaret vermiyor bize. sürekli tekrar ettiğim gibi inananların ortaya bilimsel kanıt sürememesi yokluğa delil değildir. yani "mü'minler varlığını bilimsel olarak kanıtlayamasa bile tanrı var olabilir" sonucu ahirette götünüze girebilir ateist kardeşlerim.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük