kur'an bilim kitabı değildir, fakat bir takım işaretler barındırabilir. bilim gibi daha sufli yanlışlanabilirliği olan bilgilere imanı dayandırmak tehlikelidir.
iman için insaflı bir kısa akıl yürütme bile yetebilecektir yerine göre. yetinmeyen için felsefede derinliğe inilse de gerçek değişmeyecektir. bilim ile allah'ın yokluğunu ispat ettiğini zannetmek ile bilim ile allah'ın varlığını kanıtlamaya çabalamak kısır döngüdür, iki çabada da bir yerden sonra bilimsel bilginin yorumlanması devreye girer ve bu bilgiye dayalı bir inanç oluşabilir.
sonuçta bilim allah'ı ispat etmeyecektir hiç bir zaman. kendini gizli bir cevher olarak saklayan ve gayb'a imanın temizliğini yücelten Allah'ın varlığı her insanın içine bir şekilde konulmuş (reddeden bile bu düşünceyi içinden söküp atamaz)ve evren gözlerinin önüne serilmiştir. fıtratın temizliği, önyargılı olmamak ve insaf sahibi bir akıl için allah'a ulaşmak bu kadar dolambaçlı hesaplara ihtiyaç duymaz.
tabiki bilimsel bilgiler yoruma açıktır ve bundan yola çıkarak doğanın kanunları diye doğa yüceltilebilinir ya da allah'ın koyduğu sebeblilik prensibince kanunları koyan bir yüce varlık fikrine de ulaşılabilinir.