"toki olarak yaptığımız binalar yıkılmıyor yıkıla da bilir allahın işi bu" diyerek doğru söylemiş kişidir. yapı mühendisliği garip bir olgudur. binanızı çok iyi bir şekilde yapabilirsiniz.
"yapı mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır." diyor edward l. wilson. gerçekten tokinin tünel kalıp binaları %90 ihtimalle yıkılmaz ama %10 luk bir ihtimal her zaman söz konusudur. o da artık gerçekten "allah'ın işi" oluyor. istanbul'da beton dayanım sınıfı 16 yazmasına rağmen 4 çıkan binalar var ve ayakta kalmışlar depremden sonra. hesaba kitaba vurduğun zaman imkansız. ama bina sapa sağlam karşında. kısaca mühendislikte olabiliyor böyle şeyler
diğer açıklaması ise dibine kadar yanlış ve cahilcedir. türkiye'nin fay haritası doğru dürüst belirlenmemişken, hemen her depremde yeni bir fay olduğu keşfedilirken bir inşaat mühendisinin böyle bir açıklama yapması en hafif tabiri ile cahilliktir.