ülkücü gençler

entry131 galeri
    89.
  1. Mhp nin gençlik kollarına mensup gençlerden oluşan yapılanmadır.

    Akabinde site yönetimi tarafından sonunda "başlıktır"
    ifadesi bulunan bin tane entry olmasına rağmen ısrarla silinmek için bahaneler üretilen ayar dolu yazımın konu ettiği düşünce akımına mensup gençlere verilen addır.

    bakalım Atatürk ilke ve inkılapları içerisinde devrimcilik diye bir ilke var mı? Ben bulamadım. Bukadarda niyet açık edilmez be arkadaşlar. Hala ülkücüler şöyle Atatürk bizim muhabbeti yapmayın ne olur... Daha Atatürk ilke ve inkılaplarından haberi olmayan kişiler bu ülkeyle yatıp bu ülkeyle kalkan gençlere çamur atmaya kalkmasın ilk önce dersinizi çalışın sonra konuşun. Madem o kadar eğitimli solcular var madem o kadar zeki aydınlarınız var niye bi taneside çıkıp "Atatürkün devrimcilik diye bir ilkesi yokmuş götünüzden ilke uydurmayın niyetimizi açık ediyoruz" demiyor size?

    inkılap ın anlamı; Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme dir.

    devrim ise;ihtilal manasına gelir ki buna ülkücü gençler karşı çıkıyor bu ülkede ihtilale karşı duruyor ülkeyi böldürmüyor diye tü kaka oluyorlarsa olsunlar.

    1- Cumhuriyetçilik: Türk Milleti'nin hür seçimlere dayanan en uygun yönetim sekli Cumhuriyet'tir seklinde özetlenebilir.

    2- Milliyetçilik: Türk Milleti'nin 2000 yıllık tarihine yakışır bir şekilde millet olma ve yasama ilkesidir. Türk bayrağı altında yaşanan tasada ve kıvançta ayni duyguları paylasan herkesi Türk sayan ilkedir. Böylece milletimizi birleştiren ve kaynaştıran bir ilke konumundadır.

    3- Halkçılık: Türk Milleti'nin yasayan kitlesine halk denir. Çeşitli meslek ve etkinlikleri olan halkımızın el ve gönül birliğiyle çalışıp yurdumuzun kalkınmasını sağlaması demektir. Bütün fertlerimizin birbirine saygılı ve fedakarlık duyguları içinde olmalarını önerir.

    4- Laiklik: Devlet düzeninin ve hukuk kurallarının dine değil akla ve bilime dayandırılmasıdır. Böylece din ve devlet isleri iki ayrı kurum olarak birbirine zarar vermeden görevlerini sürdüreceklerdir.

    5- Devletçilik: Devletin, halkın rahatı için sosyal ve ekonomik alanlarda üretim ve teşebbüste bulunmasıdır. Özel sektörün yapamadığı zorunlu hizmetleri devlet yapar ve vatandaşa hizmet oturur. Böylece endüstri ve sanayileşmede özel sektörün yanında devlet de bir sektör olarak görev yapar.

    6-inkılapçılık: Türk Milleti ve Devleti'nin durmadan ilerleyen ülkeler yarışmasına katılmasıdır. Türk toplumu endüstri, bilim, teknoloji, tip ve sanayi gibi her alanda, her turlu gelişmeye yabancı kalmayacak kendini cağın gereklerine göre yenileyecektir.

    Ülkücülere ırkçı kafatasçı diyenler aslında ne büyük gaflet içinde olduklarını bilmemektedir. MHP.org sitesine girip sayın Alp Arslan türkeş in sözlerine bakarsanız en başlarda şu sözü görürsünüz.

    "Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk Milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız."

    Bu davayı ülkü ocaklarını doktrini partiyi kuran kişi işte bu hedefleri bu davayı koymuştur ülkücü gençlerin önüne. ihtilal çıkarmayı değil. Ekmek parasını kazanmaya çalışan esnafını taşlamayı değil yada ülkeyi bölmeyi değil. Ama amacı ayrılıkçı olanlar ülkücü gençlere ırkçı demektediler aslında ırçının ta kendisidirler. Irkçılardır çünkü niyetleri Türk milletini dil din ırk ayrımına sürüklemetir buna karşı duran ülkücü geçleri tehlike görmekte her fırsatta saldırmaktadırlar.

    Ülkücü gençlerin dava dedikleri ve bazılarının o davayı ağızlarına bile almalarının onlar için bir şeref olduğunu bilmedikleri davanın kurallarını Alparslan TÜRKEŞ koymuş hedefi belirlemiştir. Peki nedir bu davanın kuralları? 9 ışık doktrini hepsini açıklar.

    1- MiLLiYETÇiLiK
    Her şey Türk milleti için,Türk milleti ile beraber ve Türk milletine göre sözleriyle özetlenebilecek, Türk milletine bağlılık, sevgi ve Türkiye devletine sadakat ve hizmettir.

    2- ÜLKÜCÜLÜK
    Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsüdür.

    3- AHLAKÇILIK
    Türk milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi ön gören esaslara dayanır.

    4- iLiMCiLiK
    Olayları ve varlığı ön yargılardan ve art düşüncelerden sıyırarak ilim mentalitesi ile incelemek ve girişilecek her çesit faaliyette ilmi önder yapmak prensibidir.

    5- TOPLUMCULUK
    Her çeşit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. içtimai ve iktisadi olmak üzere iki ayrı bölüme kapsamaktadır. iktisadi görüş olarak mülkiyeti esas kabul eder fakat mülkiyetin millet zararına kötüye kullanılmasına karşı olan bir görüşü belirtir. Karma ekonomiyi ve ana stratejik iktisadi faaliyetlerin devlet kontrolunda bulunmasını öngörür. Sosyal görüş olarak sosyal adalet düzeni , fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlaşma teskilatı kurulmasını kabul eder.

    6- KÖYCÜLÜK
    Köyleri tarım kentleri haline birlestirerek kalkındırmayı öngörür. Köylünün tefecilerin elinden kurtarılması ve ihtiyacı olan kredi ve diğer yardımların sağlanması için kooperatifleşmeyi hedef alır. Bilhassa orman bölgesinde yaşayan köylüleri öncelikle ve hızla refaha kavuşturmak amacını güder.

    7- HÜRRiYETÇiLiK VE ŞAHSiYETÇiLiK
    Birleşmiş Milletler Anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. insanların şahsiyet olarak gelistirilmesini toplumun kalkınması için yararlı bir yol olarak kabul eder.

    8-GELiŞMECiLiK VE HALKÇILIK
    insanlar ve medeniyetler daima daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. Elde edinenle yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunu elde etmek için gayret göstermek şuurudur. Ancak bu gayret ve çabalarda Türk milletinin tarihinden, milli benliğinden ve kökünden kopmadan yükselmek ve ilerlemek gayedir. Yapılacak her işte halka doğru, halkla beraber olmayı ilerlemenin, yükselmenin vazgeçilmez bir prensibi olarak kabul ederiz.

    9- ENDÜSTRiCiLiK VE TEKNiKÇiLiK
    Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi lazımdır.

    Dokuz Işık görüsümüzün esaslari gayet özet olarak bunlardır.

    Atatürk ilke ve inkılaplarına ne kadar benziyor değil mi? Benziyor çünkü atatürkçü bir fikir yapısından geliyor bu fikirler.

    (bkz: fikir sahibi olmadan zikir sahibi olup saçmalamayın)

    (bkz: okumadan eksileyen ibne okusan haksız çıkacağını biliyosun)
    2 ...