diyabet

entry113 galeri video3
    34.
  1. ayrıca şunu ilave etmek isterim..

    bu hastalık genetik bir hastalık değildir..yapılan bilimsel araştırmalar insanoğlunun genlerinin 40,000 senedir herhangi bir evrime yada mutasyona uğrayıp değişmediğini göstermektedir..Yani 40,000 senedir aynı genleri taşıyoruz..

    Yapılan palaentolojik çalışmalar diyabetin 40,000 sene önce var olmadığını göstermektedir..Diyabet hastalığının geçmişi 10,000 senedir..Yani tarım dönemine geçmemiz ve ''unlu-şekerli gıdaları tüketmeye başlamamız'' ile ortaya çıkmış bir hastalıktır..ayrıca bahçecilik ve tarımsal üretim metotlarının da öğrenilmesi ile ''meyve ağaçları kırmalaştırılarak yabani meyvelerin şeker oranları'' arttırılmış ve meyveler olduğundan daha şekerli hale gelmiştir..

    yani giderek artan ''unlu,şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıda tüketimi'' ile pankreasımız zamanla baş edemez hale gelmiş ve sonunda diyabet gelişmiştir..diyabetin asıl nedeni ''evrimsel sürecimize ve metabolik yapımıza ters düşen gıdalar tüketmemiz''dir..günümüzde bu türden ''bize uymayan gıdaların tüketimi'' iyice artmıştır..o yüzden diyabet artık iyice bir salgına dönüşmüştür..

    unlu,şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıdaların tüketimi + hareketsizlik + D vitamini eksikliği : diabetes mellitus.......

    Unlu,şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıdaların tüketimi sadece diyabete yol açmaz..aynı zamanda diş çürümesinden tutun, kanser ve kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa yol açar..çünkü hepsinin kaynağı bu türden gıdaların tüketimi nedeniyle ortaya çıkan metabolik sendromdur..

    Diyabetten şüphelenen kişilere önerim:

    1-) Açlık kan şekerine aldanmayın..Sadece açlık kan şekerine bakıp da ''ben diyabet değilim'' diye düşünmeyin..Yapılan en büyük yanlış budur diyabeti teşhis etme konusunda..Bu yanlış teşhis yöntemi yüzünden şu anda diyabetli hasta sayısı kadar ''diyabet olduğunu bilmeyen'' hasta vardır dünyada..

    2-) Kappiler(parmaktan ölçüm) ile kendinize teşhis koymaya kalkmayın...OGTT testini muhakkak yaptırın...Eğer OGTT testi sonucunda ''diyabet olmadığınız'' ortaya çıkarsa o zaman bu testi her 5 senede bir tekrar ettirin..

    3-) OGTT testi sırasında muhakkak insülin hormonuna da baktırın glukoz ile eşzamanlı olarak..

    4-) OGTT sırasında HbA1C,insülin,C-Peptid,IAA,ICA ve anti-GAD gibi diğer spesifik parametrelere de muhakkak baktırın..

    5-) Diyabet çıksanız da çıkmasanız da ''unlu-şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıdaları'' olabildiğince azaltın hatta mümkünse tamamen kesin..

    6-) Taş Devri Diyeti uygulayın..

    Diyabet hastalarına önerilerim;

    1-) Diyabetinizin hangi tip olduğunu muhakkak öğrenin..sadece 2 tür diyabet yok..birçok diyabet türü var..LADA,MODY vb gibi..HbA1C,insülin,C-Peptid,IAA,ICA ve anti-GAD gibi tahliller yaptırarak ''hangi tür diyabete sahip olduğunuzu'' muhakkak kesinleştirin..Mesela ''kendisini tip-2 diyabet sananların'' yüzde 30'luk bir kısmı aslında LADA türü diyabete sahip insanlar..O yüzden bu insanlarda ''standart tip-2 diyabet tedavisi'' başarıya ulaşmıyor ve ''diyabete bağlı ciddi komplikasyonlar'' gelişiyor..Bu yüzden bu testleri muhakkak yaptırmalısınız..

    2-) Senede bir kere ''göz doktoru,nefrolog ve kalp-damar uzmanına'' muhakkak kontrolünüzü yaptırın..

    3-) kullandığınız ilaçlara yada insüline güvenerek ''unlu,şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıdaları'' tüketmeyin..

    4-) Günde en az 1 saat muhakkak düzenli ve tempolu egzersiz yapın..

    5-) Aktif maddesi ( EPA + DHEA = 1000 mg ) olacak şekilde muhakkak balık yağı tüketin..Mikro ve makro vasküler komplikasyonların önlenmesi için balık yağı şart..

    6-) Taş Devri Diyeti uygulayın...Bu diyeti uyguladığınız zaman ''unlu-şekerli ve glisemik indeksi yüksek gıdaları tüketmenin bir kazanç değil tam tersi bir kayıp olduğunu'' anlayacaksınız..diyabetliler bu tür gıdaları tüketmezlerse işte o zaman uzun yaşarlar..
    4 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük