uzaklarda bir yıldız var ama bilmiyoruz

entry1 galeri
    1.
  1. bu ne biçim başlık diyorsunuz belki de. evet haklısınız biraz garip bir ifade ancak asıl anlatmak istediğim:

    çok uzaklarda bir yıldız olabilir. ve biz bu yıldızı ne gördük. ne de algıladık. hakkında hiç birşey bilmiyoruz. varlığını da bilmediğimiz gibi.

    ancak söyleyin bana?

    bu o yıldızın var olmadığı anlamına gelebilir mi?

    işte tanrı'da böyle bir kavramdır. o heryerdedir. bizim algılayabiliceğimizin ötesindedir.

    islamiyet'in bir idda olduğunu varsayın. bu iddayı çürütebilmeniz için öncelikle onu çürütebilecek güce erişmeniz lazım.

    örneğin islamiyete göre tam on sekiz bin canlı alemi vardır. bugünün bilimine göreyse bu sadece beştir. bu dahi islamiyet gibi bir dinin yanlışlığının kanıtlamaya yetmeyeceğini gösterir.

    nitekim bir zamanlar dahi dört alem var diyorlardı. sonra mantarların farklı bir alem olduğunu keşfettiler ve alem sayısı beşe çıktı. bunun on sekiz bine çıkmayacağını kimse söyleyemez. ve çıkmayacağını da kanıtlayamaz.

    "bilim her zaman yalan söyler." bu bir bilimadamının sözüdür. sözdeki doğruluk da aşikardır. bilime göre daha dün atom da parçalanamıyordu. ya da atomdan daha küçük birşey yoktu. ama atomun da parçacıklardan oluştuğu keşfedildi.

    ve bunun gibi daha nicesi. buradan sakın bilime saygı duymadığım inanmadığım gibi anlarmlar çıkarmayın.

    sadece insan gibi daha kendi teorilerini çürütmekle meşgul olan ve daha güneş sistemindeki gezegenleri dahi tam anlamıyla keşfedememiş, hala yüzlerce millete bölünmüş şekilde yaşayan ve daha karşı maddeyi yeni bulmuş bir ırkın fertlerinin

    tanrı yok diyecek mantık ve bilgi gücüne sahip olmadıklarıdır.

    nitekim islamiyet de "mantıklıya" dindir.

    (bkz: ateistlerin zeka seviyesi)

    eğer okuduysanız teşekkür ederim.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük