-sabah dersinizin başlama saatinden 2 saat önce durağa çıkın. yoksa derse yetişemeyebilirsiniz.
-yağmurla yaşamaya alışın.sağlam bir yağmurluk ve bot alın, zira burada yılın 6 ayı deli gibi yağmur yağıyor.
-şehre ilk gidişinizde ''haafıss''* diye adlandırılan yaratıklar göreceksiniz, hemen tırsmayın, bunlar sakarya yöresinde yetişen endemik bir apaçi türüdür. yanlarına fazla yaklaşmayın, açıktan geçin.
-dersiniz yoksa öğleden sonra en geç 14.30'da kampüsten ayrılmaya çalışın, yoksa sabah çektiğiniz ulaşım çilesinin aynısını bir daha çekersiniz.
-Şakirtlerin harman olduğu diyardır burası, aklınızda bulunsun.
-Terminalin yerini boşuna aramayın, varolan terminal göt kadar bişey. Yeni yapılan terminal açıldı mı bilmiyorum. Büyükşehir belediyesi olmasına rağmen şehrin ana caddesinden türkiye'nin her yerine yolcu otobüsü bulunan, minibüs çevirir gibi istanbul ya da Ankara otobüsü çevirebileceğiniz bir yer burası.
-fakülte kantinleri pahalıdır ona göre.
-Bahar şenliği diye ağzınızın suyu akmasın, şenliklerde evvela kampüsün ortasında hıyardan dantelli sütyene kadar geniş bir ürün yelpazesina sahip bir pazar kuruluyor. bir de akşamları konser falan oluyor, ancak orada eğlenirsiniz zaten. tabi ölümüne kankanız yağmur ve soğuk eşliğinde.4 senem geçti orada, güneşli havada bahar şenliği olduğunu görmedim.
-eğitimi orta hallidir. bir odtü kadar olmasa da adam eder sizi.
-Tatile çıkma, evlenme, çeyiz düzme, arabanın modelini yükseltme, umre yapma gibi amaçlar için hocalar tarafından bol bol yaz okuluna bırakılacaksınız, buna alışın. (Yaz okulu:yaz okuluna kalan kelle sayısı X Ders ücreti=hocanın maaşının astronomik oranda artışı) Yine de yaz okuluna kalmamaya çalışın, hava yazın çok nemli, durulmuyo oralarda.
-ve eğer kısmet olur da mezun olursanız öğrenciyken o kadar nefret ettiğiniz saü'yü hatırlayınca içinizde bir yerlerin burkulacağını da unutmayın. 4 yıl sürünmeme rağmen o duygu bende bile vardır.
Emekli bir saü öğrencisi olarak aklıma gelenler şimdilik bunlar... hatırladıkça yazarız...