insan zihninde böyle bir aşkın olabilmesi pekala mümkündür. kendimden örnek vermek gerekirse, -ki gerekiyor- müzik benim bünyemde davranışlarımı ve duygularımı tetikleme açısından kokainden daha etkilidir. müzik insan ruhunu kontrol altına aldığı zaman kişi farkında olarak ya da olmayarak onun bir parçası olduğunu, müziğin hissettirdiklerini daha derinlerde yaşayanlar ise müptela olduklarını anlarlar. bu insanlar askerde bu tür imkanlara sahip değillerse en çok kız arkadaşlarını, anne yemeklerini ya da arkadaşlarla çıkıp gezmeyi özlemezler. bilgisayarlarının müzik klasörlerinde saklı duran şarkıları özlerler. bu tür "bağımlıların" anlık değişim sergileyen haleti ruhiyelerinin, depresifliklerinin, öfkelerinin, nefretlerinin, sevgilerinin, komik olmaları durumunun, mutluluklarının temel sebebi müziktir. siz değil misiniz 'durup dururken adamın orasına burasına koyan şarkılar' başlığına tonla şarkı adı yazan. evet sizsiniz. ama sizin benim gibi müptela olduğunuzu sanmıyorum.
benim "bazı" kadın şarkıcıların sesine karşı özel bir ilgi alakam var. bazı şarkılarda ise adını hiç duymadığım tanımadığım kadınlar sırf nakaratı okuyorlar diye bu durum bende saplantı haline geldi. ama her kadını her şarkıyı dinlemem. ses tonu gri tabanlı olmayan hiçbir kadını dinlemem ben. şimdi size nasıl anlatabilirim ki gri ses tonu şeklini. gerçi aşağıda örnek vereceğim ordan bakarsınız.
dinlediğim şarkı beni okyanus tabanına sürüklemeli birader, anlatabiliyor muyum? neyse, "he" de gitsin. özellikle, altını çizerek üstüne basarak söylüyorum, severek dinlediğim kadın şarkıcıların şarkılarındaki "bazı" bölümlerini, 1-2 saniyelik bile olsa sırf o anı hissetmek için dinlerim. çok karmaşık oldu lan, umarım ne demek istediğimi anlayan çıkar. neyse çok uzatmayalım. şarkının kıyısında köşesinde sırf kadın sesi olduğu için dinlediğim şarkılardan 2 örnek vereceğim size. daha fazla örnek vermek isterdim de canınız sıkılmasın diye üstünde fazla durmuyorum. ama bu vereceğim örnekler sizin sevdiğiniz müzik tarzından olmayabilir arkadaşlar. anlayış göstereceğinize inanıyorum.
"mt - amorf" şarkısının giriş ve nakarat bölümleri. kızın adı gizem ve murat abimin yani şarkıyı söyleyenin manitası. hadise'yle karıştırmayın. http://ulu.li/uvvfs6
evet, şarkıların bazı bölümlerinde bulunan kadın seslerinden örnek verdik. şimdi de ses tonu gri tabanlı olan hanımlara örnek verelim. bazıları için "bunlar ergen şarkıcısı, bunları nasıl dinlersin" demeyin. ben işin o tarafıyla ilgilenmiyorum. isterlerse şarkıda yemek tarifi versinler yine de o ses için dinlerim ben.