gereksiz olmayan kurallardır. aynı zamanda kanımca kısmen de olsa yanlış anlaşılmıs başlıktır.
bir dili dil yapan o dilin tüm dilbilgisi kuralları, halk dili, yazınsal, işitsel, soylevsel ürünlerin bütünüdür. Yanlış anlaşılmış olmasının sebebi baslıgı acan arkadasın edebi değer taşıyan yazınların tartışılarak ortaöğrenimde öğretilmesinin önemini vurgulamaya çalışmak amacını saptırıp, dilbilgisini abartı şekilde yermesi ile olmuştur.
Bir dili dil yapan öğelerin başında gelir dil bilgisi. Dili tanımak ve neye hükmettigini bilmek önemlidir. Ayrıca türkçe kelime itibari ile çok zengin bir dil değildir.* ama Anlam itibari ile çok zengin bir dildir. Bu anlamı anlayabilmek için de dilin kuralları öğrenilmelidir. Sondan eklemeli oluşu, gelişimini çok değişik coğrafyalarda , değişik kültürlerle harmanlayıp bu güne gelişi türkçeyi zenginleştirmiştir.
Dilin kuralları ise aslında en zengin kısmıdır. Bugun dil bilimciler, doğal dil işleme* grubunda çalışan bilim adamları türkçenin matematigini buyuk olcude cıkarmıslardır. ve ilerde makineler bu dili ogrenecekse bu diger dillere nazaran cok kolay olacaktır. Ve bunun sebebi dil bilgisinin kusursuza yakınlıgıdır.
misal verecek olursak klasik olacak ama
goz kelimesini ogrenen makine dilin kurallarını bilerek gozlukculuk kelimesine kadar tum yapım ekleri ile olusan kelimeleri kendi ogrenecektir.