zekanın dini reddetmesi

entry71 galeri
    8.
  1. sorgulanamaz gerçeklik. zira; zekanın artması ile dini inancın arasındaki bağ bilimsel olarak kanıtlandı. bunu biz somutlaştırarak düşünürsek eğer görebileceğimiz gibi; zeka seviyesi yüksek ve bunun getirisi olarak toplumsal dogmalardan fikir sağlığını kurtarmış ve korkusuzca düşünebilen birisi, din kisvesi altında anlatılan ve yaşandığına inandırılan olayların ne denli masalcı ve gerçek dışı olduklarını görebilir. bu durum bütün dinler için geçerlidir ve bunun farkına varabilen birey, farkına vardığı durumun ispatını görebileceği yüzlerce bilimsel, akademik kaynağa ulaşabilir. tarih, sosyoloji, biyoloji gibi farklı bilim dalları dinlerin ne denli gerçek dışı olduğunu gözler önüne serer.

    dinler tarihini inceeyen kişi, tek tanrılı din inanacının ilk defa kim tarafından ortaya atıldığını ve bunu meydana getiren olayları görür, inceler ve eğer zekasını özgürce kullanabiliyorsa tek tanrılı dinlerin hz. ibrahim olarak bilinen kişi tarafından farklı putlara inanan kabileleri bir araya getirmek adına uydurulduğunu bilimsel kaynaklar vasıtasıyla görür.

    din sosyolojisini inceleyen kişi; dinlerin tarihin her döneminde kralların toplumu bir arada tutma, çıkabilecek halk ayaklanmalarını ve isyanların önüne geçebilmek için uydurduğu ve halkı böylece uyuşuk hale getirdiği bir araç olarak kullandığını görür. örnek; bilinen bütün hristiyan gelenekleri paganizm kökenlidir ve bizans imparatoru konstantin, bütün bunları hristiyanlık adı altında halkı oyalama adına kullanmıştır, kendisi ateisttir.

    biyolojiyi inceleyen kişi; canlıların tarihsel süreçte bellirlenmiş bir doğal seleksiyon sonucu evrildiğini ve bu evrim sonucu canlıların farklı türlere ayrıldığını, şuanda homo-sapiens formda olan insanın da bu evrimden en çok etkilenen ve 4 farklı formdan bu güne geldiği görür. böylece o kişi, yaratılış destanının aslında bir yalan olduğunu anlar. ilk insan diye bir şey yoktur bilimsel olarak. insan belli bir evrilme silsilesinden sonra bu güne gelmiştir.

    son olarak; zekasını özgürce kullanabilen kişi inananlara saygı gösterebilecek terbiyede olduğu gibi kendisi her dine eşit uzaklıktadır. hiçbirisine de inanmaz.
    0 ...