Türk-Japon iletişim Topluluğu (TJiT) 1998 yılında Japonca öğrenen bir grup ODTÜ öğrencisi tarafından kurulmuştur. Topluluğun temel amacı Türkiye'de pek tanınmayan ancak ilgi ve merak uyandıran Japon kültürünü ODTÜ öğrencilerine tanıtarak, Türk ve Japon kültürleri arasında bir köprü oluşturmaktır.
Kurulduğu günden itibaren ODTÜ'nün en aktif topluluklarından biri olan Türk-Japon iletişim Topluluğu her yıl yaptığı etkinliklerle çok sayıda ODTÜ öğrencisine ulaşmaktadir.Bu etkinlikler haftalık olarak gerçekleştirilen Anime-Manga tarzı çizim dersleri, Japonca dersleri, Origami dersleri ve Japon Satrancı olarak da bilinen Shougi dersleridir.
Bunların yanında 2002 yılından bu yana her yıl düzenlenen Japon Haftası etkinliklerinde Japon kültürüne ait pek çok öğe bir araya getirilmektedir. Bunların içinde Japonya'yı tanıtan konferanslar, karate, judo, aikido, kendo ve iaido gösterileri, taiko (Japon davulu) gösterisi, Japon yemekleri, çay seromonisi ve ikebana tanıtımlarıyla film ve animasyon gösterimleri yer almaktadır.
Türk-Japon iletisim toplulugu pek çok açıdan ilklere imza atmış bir topluluk olup etkinliklerinin çeşitliliği ve gördüğü ilgi dolayısıyla diğer üniversitelerde de benzer toplulukların kurulmasında örnek teşkil etmiştir. Topluluğumuzun Japonya'da öğrenimlerine devam eden üyeleri ise Japonya'da Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Japonya'daki Türk Öğrenciler Derneği'ni kurarak TJiT'in Japonya'daki ayağını oluşturmuşlardır.