üniversite bitirmenin bir sike yaramadığı gerçeği

entry131 galeri
    88.
  1. her ne sebeple olursa olsun sanayide bir süre çalıştıktan sonra anlayacağınız gerçektir. özetleyeyim efendim.
    son günlerde girdiğim bazı entrylerde farkettim ki üniversite stajında öğrendiklerimi fark etmeden yazmaya başlamışım. ve halen devam eden staj süresince çok şey öğrenmişim. evet bu konuda da çok fazla şey öğrendim.
    örneğin firmanın lojistik sorumlusu, normalde üniversite 2 yıllık lojistik bölümü bitirmesi gerekiyor. normalde bu bahsettiğimiz bölüm " amaan hiç olmadı 2 yıllık birşey okuyayım da üniversiteye giderken bi taraftanda öss'ye çalışırım " tarzı düşünen, yada " okuyayım da ne olursa olsun farketmez " diyen arkadaşların sıklıkla tercih ettiği bölüm. haliyle kendileri mezun olduklarında bir yabancı dilleri de bulunmuyor. ancak bizim şirket ne yapıyor ? bodrumda yıllarca otellerde çalışmış su gibi ingilizce ve iyi derece almanca bilen bir abimizi alıyor ( bu arada kendisi farklı bir sözlükte yazar bunu öğrenince çok mutlu oldum ) ve lojistik sorumlusu yapıyor işte yurt dışıyla falan konuşma işlerini ona bırakıyor. yani yaptığı iş ne geldi ne gitti bunların hesabını tutmak. haliyle yurt dışı ortaklı çalışan bir firma olduğumuz içinde yurt dışı bağlantılarını da idare edebilen ingilizce gerektiren bir meslek.
    buradan çıkan sonuç ? evet lojistik okumaya gerek yok. ha tamamda diğer bölümler ?
    arkadaşlar darılmayın ama çoğu insan kendi görevini yapmıyor. işlediğimiz metallerin çeliklerin kalitesine, sipariş verilecek olan malzemenin özelliklerine hangi standartlarda olduğuna bakan insan normalde bir malzeme mühendisi olacakken, üniversite spor bölümü terk olan bir abim yapıyor bu işi. bunun birçok örneği daha mevcut.

    sonuç: yani arkadaşlar önemli olan diplomanız değil kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz neler bildiğiniz. üniversite mezunları arkadaşların çoğu donanımsız oldukları için piyasada tutunma oranları daha düşük. ha tutunanlar yok mu ? tabikide var. kendisini geliştirenler, referansı olanlar, tanıdıklarının fabrikası olanlar tabiki iş bulabilirler.
    1 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük