Objektif olarak bakıldığında: SAğlık sektöründeki faydaları tartışılmaz. bundan 10 sene öncesini hatırlayan yazar arkadaşlarım bilir, değil telefonla, internetle *, randevu almak, geceden gidip sabaha kadar hastane kapısında bekleyen insanlarımız vardı bizim. sıra kendisine geldiğinde ise nasıl muamelelere maruz kaldığını hepimiz iyi kötü hatırlarız. dar gelirli isen hastane haramdı. bunu inkar edecek biri varsa buyursun atsın özel mesajı her türlü küfürü etsin.
Hastaneye gitmektense evde nane limon kaynatmak çok daha faydalıydı.
şimdiki durumu biliyorsunuz, avrupa ülkelerinin bile bir çoğundan daha ilerideyiz sağlık kuruluşları ve hizmetleri konusunda. *
ecevit'in ayağı takılır tökezlenirdi petrole zam, her şeye zam. nezle olur hapşururdu borsa alaşağı. dolar'ın artışını hatırlarsınız.
Sağlık ve ekonomi alanında başarıları tartışılmaz bence. başarısız olduğu konular da yok mudur; vardır efendim. diplomasi ve terör konularındaki başarısızlıkları gayet ortadadır.
özelleştirme konularına kısaca değinirsem; dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde devlet sadece yasama ve yürütmeye bakar. devletin fabrikaları vb işletmeleri olması asıl yapması gerektiği işlere yeterince ağırlık verememesine neden olur. ayrıca o tür kamu kuruluşları kar edebildikleri gibi zarar da edebilirler. hazineyi riske atmak bana kalırsa da mantıksız olur. devletin asıl misyonu patronluk değil yasama ve yürütme olmalıdır. asayişi sağlamak olmalıdır. bunlardan ekstra olarak devletin sırtına ne yüklenirse asıl başarılı olması gereken alanlarda kendisine destek değil köstek olur. tabi özelleştirmeler de dikkatli olunup değer konularında ve ihalelerde bir hata varsa, bu da başarısızlık olarak haneye eklenebilir.
Ben apolitik bir vatandaşım. ne bir liderin, ne bir zümrenin, ne de bir fıkranın ideolojik görüşünün arkasında duran bir tavır içerisinde değilim ve olmam da. ama şu var ki: "sezarın hakkı sezara"