işte karşınızda güzelim ülkemizde anlaşılmayan bir aydın.
Osmanlı'nın son dönemlerinde tanzimat fermanın( 3 Kasım 1839) ilan edilmesi ve batıyla olan münasebetimizin artması sonucu olarak eğitim kapsamında batının öğrenilmesi ve batıyı anlama politikası adı altında Avrupa ülkelerine öğrenci, devlet adamı vb. gönderildiği bilinmektedir. Belli bir süre zarfından sonra geri dönen bu aydınlarımız Batı'daki gelişmeleri, kültürel düzenlemeleri devlet aracılığıyla topluma yansıtmışlardır. Gelişmelere, yeniliklere henüz alışamamış olan toplum "aydın" kesim denen bu insanların getirdiği farklılıkları kabul etmekte zorluk yaşamıştır.
Günümüz düşüncesine bakmaya çalıştığımızda Osmanlı'nın son dönemlerinde insanlara kabul ettirilen bağnaz düşüncelerin devam ettiğini görmekte, gözlerimizi kapatmadığımız sürece zorluk çekmeyiz. O dönemden farklı olarak bir de günümüzde hükümet baskısı da var. Osmanlı zamanında devlet destekli olan bu aydın insanlar şimdi ülkede insanlara nefret ettirilmeye çalışılmaktadır. Bu insanlara belli bir düşünceyi empoze etmeye çalışmak vatana hizmet etmekle eş tutulamaz.
Fazıl Say uluslararası platformda sayısız ödüller kazanmış bir müzik adamıdır. Onun özellikle kendi alanı yani müzik alanında yapacağı eleştiriler ve önerilere kulak asmak gereklidir. Düşüncesi bizim düşüncemize ters diye sanatçılarımızı, aydınlarımızı dışlamaya devam etmek ülkenin kültürel zeminini sarsmaktadır.