sözlükte yapılan siyasi tartışmaların büyük bölümünde gördüğümüz inanılmaz mantık hatasıdır. fikri acizliğin sonucudur. tartışılan konuya ilişkin bir argümanı olmayan kişi karşısındaki kişiye saldırarak üste çıkmaya çalışır yada argümanını kuvvetlendirir.
örneğin cumhuriyetin ilk yıllarını yada atatürk'ü eleştiren adama onun argümanının geçersiz olduğunu ıspatlamak, yada kendi argümanını sunmak yerine (bkz: vatan haini) yazan adamın yaptığıdır. (vatan hainidir o ayrı)
yok yok daha iyi örnekler verebiliriz.
örnek bir
serdar turgut: bu ülke de kadınlara değer verilmediğini görüyoruz. öyle ki günümüzde kadın da erkek gibi sabahtan akşama kadar çalıştığı halde hem toplumda ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor hem evde hizmetçi olması bekleniyor.
ben:top musun lan sen? aaa ahaha serdar tooop(!) serdar tooopp. ne lan ibne gibi konuşuyon. öle karı marı bilmem ne. vurduruyon mu olum sen. ya bu dediğini toplar bile söylemez serdar git allasen ya. tartışmam ben bu konuyu o kadar yani.
misal 2
ünlü bi yazar: karma iyi bir şeydir. çünkü karma sayesinde insanlar iyi yazmaya çalışırlar. hatta bazı yazacaklarına otosansür uygularlar. böylece okuyacak insanların canını sıkıp eksi almaktan çekinirler böylece empati kurmayı öğrenirler.
bak mesela karması yüksek olanlara böyle karıya kıza yavşamalı, bekarette neymiş namus insanın içinde gibi entryler girmişlerdir ve karmaları çok güzel hızlı bi şekilde artmıştır. ben karmamı böyle uzun uzun anlattığım bilimsel konulara ve edebi metinlere borçluyum mesela.
ben: şimdi sen böyle karıya kıza yavşadığına göre yavşaksın. yavşak olmana rağmen karman 1000 olduğuna göre sözlük yavşakları ödüllendirmektedir. ve ayrıca demek ki karması yüksek olanlar yavşaktır. yavşak adamın hiç bi söylediğine güvenilmez demek ki karma kötü bi şeydir.