nükleer santral

entry166 galeri
    89.
  1. Yerine yenilenebilir enerji kaynakları kullanılabilecekken sırf birilerinin cebi dolsun diye ısrarla gündemden düşmeyen konu. Bazı arkadaşlar ee diğer ülkeler kullanıyor biz neden kullanmayalım diyecekler? Japonya'yı örnek verecekler. Hemen açıklık getirelim; japonya'da bu kadar çok nükleer santralin olmasının nedeni adamların başka çarelerinin olmaması. ülkelerinde kullanabilecekleri alternatif kaynaklar yok. bizim ülkemize gelirsek; her türlü enerji kaynağına sahip bir ülkeyiz. ki bu alternatif yenilenebilir enerji kaynakları ile hem daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulabilip hem de daha ucuz maliyetle elde etmek varken neye gerek şimdi bu ısrar? diğer ülkelerle kıyas yapmadan önce biraz daha düşünmek gerekiyor. Toprak insana ait değildir arkadaşlar, insan toprağa aittir. O yüzden sahip çıkalım, bu konuda risk almak oldukça saçma. Ayrıca nükleer santrallerin;

    1- ilk yatırım maliyetleri çok yüksektir ve buna söküm/atık ve çevre maliyetleri eklendiğinde bir nükleer santralin maliyeti bir ülkenin ekonomik sınırlarını zorlamaktadır.
    2- yakıt(uranyum) yönünden dışa bağımlıdır.
    3- üretilecek elektrik ucuz değil, aksine pahalı olacaktır.
    4- atıkların depolanması ya da yok edilmesi için kesin bir yöntem bulunmamaktadır.
    5- işletilmeleri teknolojik riskler içermektedir.
    6- ekonomik ömürleri dolunca, söküm maliyetleri ilk yatırım maliyetlerini aşabilmektedir.
    7- çevreye zararsız olduğu savı geçerli değildir.
    8- türkiye’nin bir nükleer enerji yasası ve nükleer enerji tüzüğü bulunmamaktadır.

    unutma! son irmak kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, insanoğlu paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaktır.
    0 ...