milliyetçilerin okuması gereken kitaplar

entry38 galeri
    6.
  1. Öncelikle işin ahlak ve kahramanlık kısmıyla başlanır küçük yaşta.

    Ve bu ahlak ve kahramanlığı bir Türk çocuğuna en güzel şekilde Aktaracak olan Hüseyin Nihal Atsızdır.

    Sonrasında Kahramanlığı tarihi gerçeklerle birleştirmek gereklidir. Keza yine başlangıç Atsızdır, Atsız okudukça kimi arap köpeklerinin, Türk islam sentezcilerinin Beyazıt iyi Temur kötü, ne idüğü belirsiz abbasi halifesi iyi Hülagü Kaan kötü, Çengiz Kaan barbar, bilimum araplaşmış iyi, Şah kötü yavuz iyi veya tam tersi geyiklerine gençler düşmesin. Türk tarihi bölünüp parçalanamayacak, Taraf tutulamayacak büyük bir tarihtir, aynı anda Hem Yüceler yücesi Temur, hem de büyük komutan Beyazıt sevilebilir.

    Bununla beraber gençler için okunması gereken yegane tarih anlatıcısı kitap Cemal anadol'un " (bkz: Tarihe hükmeden millet türkler)" kitabıdır. Böylelikle Osmanlı'nın hataları göz önüne açık seçik serilip Osmanlıcı değil de gerçekten milliyetçi olmak öğrenilir. Yani Saraydaki devşirmelerden değil Celalilerden geldiğini bilmek.

    Akabinde bu temel basit eğitimden sonra hiçbir şekilde 69 sonrası Partizan mütefekkirlere bulaşmamak gereklidir bir genç için, Çünkü o noktadan sonra birçok kirlenme, Milliyetçiliğin köküne uymayan birçok maraz vardır. Mesela Arvasi'nin, Galip Erdem'in sonrasında da Erol Güngör'ün kitapları okunmamalıdır. Değerli noktaları vardır ama eksiktir, kimi yerlerinde yanlıştır.

    Türk Milliyetçiliğinin meselelerini anlamak için Abdulhamid döneminde bulunan türkçüleri okumak gereklidir. Namık Kemal burada başı çeker. Bu dönemi güzel bir şekilde özetleyen yegane kitap ise

    David Kushner;Türk Milliyetçiliğinin Doğuşu, isimli kitaptır. Burada özetlenmiş aydınlar üzerinden çok güzel bir gidişat yapılabilir.

    Öncumhuriyet dönemi şartlarını bitirdikten sonra Türkçü devrim'in temel kişisi Mahmut Esat bozkurt'tur. Bir Milliyetçi Mahmut Esat bozkurt'tan bahsetmiyorsa, sevmiyorsa, beğenmiyorsa o milliyetçi değildir. Mahmut Esat bozkurt'un en önemli eseri

    (bkz: Atatürk ihtilali) bir milliyetçi için olmazsa olmazdır.

    Tabi Atatürk ihtilali'ni okumadan önce asıl kurtuluş savaşı kitabı, bir milliyetçinin başucu kitabı

    (bkz: nutuk)

    kesinlikle okunmalıdır. Bir Milliyetçi Nutuk okumamışsa, çeyrek milliyetçidir ve çeyrek milliyetçi yolda geçen kendine Milliyetçi diyen AKPli bir vatandaştan olsa olsa Oy verdiği yer açısından farklıdır.

    Türk Milliyetçiliğinin en güzel ele alanışı, en büyük teorisyeni

    (bkz: yusuf akçura)dır. Akçura'yı bilmeyen, hatmetmemiş kişi akla karayı seçemez.

    bundan sonra Gaspıralı ismail'in bütün makalelerinin toplandığı ki özellikle Dil üzerine makalelleri es geçilen noktadır çok önemlidir.

    Dil David Kushnerin de kitabında özetlediği üzere Türk Milliyetçiliğinin çıkış noktasıdır.

    1944te ne olduğunu öğrenmek için Sançar, Atsız iyi bir kaynakken Alparslan Türkeş'in

    (bkz: 1944 milliyetçilik olayı)

    isimli kitabı da okunmalıdır. Bu kitap sadece davayı ve seyrini değil ismet Paşa'nın Devlet yönetimindeki acizliğini, o zamanki ordumuzun durumunu da anlatır.

    Türk Milliyetçisi,Türk islam sentezi vs gibi saçmasapan kitapları Türk düşmanları neler yazmış, hangi yönlerden Türk gençlerini kandırmaya çalışıyorlar diye okur. ideolojik formasyon almak için okumaz.

    Bütün bu sağlam ideolojik formasyonu kısaca bahsettiğimiz üç-beş mütefekkir'den aldıktan sonra erol güngörlere, galip erdemlere geçilir. Onların doğru oldukları noktalar Akçuralardan, GAspıralılardan, Bozkurtlardan, atsızlardan, sançarlardan ilham alınarak görülür, keza hatalı noktaları da.

    son döneme atlarsak eğer, son dönemde yetişen en büyük Türkçü Necip Hablemitoğludur.

    Necip Hablemitoğlu'nun bütün eserleri okunmalıdır ama özellikle

    (bkz: şeriatçı terörün ve batının kıskacında türkiye) kitabı okunmalıdır ki şuan ülkenin başına musallat olan şeriatçı terörün ne olduğu öğrenilsin.

    yine sonrasında
    (bkz: Arslan bulut)
    hem hamasi hem de fikirsel manada okunmalıdır.
    örnek vermek gerekirse
    (bkz: Türk'lüğün Yeni Dünya Düzeni)

    yine birkaç örnek çerçevesinde verdiğimiz kitapların türevleriyle elde edilen ideolojik formasyonla kesinlikle ve kesinlikle Attila ilhan'ın

    (bkz: dip dalgası)

    alakalı eserlerine dalınıp, hataları ve doğru noktalarıyla birşeyler öğrenilmelidir.

    Keza Rahmetli Ahmet Taner kışlalı

    (bkz: Siyasal Sistemler)
    (bkz: Kemalizm Laiklik ve Demokrasi) kitapları okunur, Akçura'yla, Gaspıralıyla, Atsızla, toganla, Bozkurtla, hablemitoğluyla hataları ayrılarak faydalı bilgiler edinilir.
    3 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük