--spoiler--
evrim teorisi kambriyen patlaması ile aniden çeşitlenen hayatı bilimsel olan yöntemlerle açıklayamamaktadır.
--spoiler--
hadi o zaman hep beraber ''allah ol dedi oldu'' bilimsel (!) teorisine inanıyoruz. evrim gerçeği bilimsel olarak defalarca kanıtlanmış ve gözlemlenmiştir.
--spoiler--
felsefi düşüncelerin değil biyolojinin evriminden bahsediyoruz dolayısıyla lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmayın ispat sunun.
--spoiler--
sihirli bir şekilde bir anda yaratıldığımız masalından bahseden ben miydim ?
--spoiler--
evrimciler yaradılış inancını sorgulamak için mantık yürütmeyi deneyeceklerine canlıların bu şekilde çeşitlenmesini açıklamaya gayret etsinler.
--spoiler--
tabi çok yanlış yaptım mantık yürüterek ne de olsa mantık insanı günaha sevkeder. biraz da sen gayret etsen açıklama için mevcut bilimsel teorilere çamur atacağına insanlığa bir yararın dokunurdu.
--spoiler--
birine göre şöyle, öbürüne göre böyle olmuş gibi teorik tahmin oyunları istemiyoruz. mahalle dedikodusu gibi yazarak cevap yetiştirmiş olmazsınız.
--spoiler--
senin oturduğun yerden mahalle dedikodusu dediğin bilimsel teorileri geliştirmek için gavur ilan ettiğiniz aydın insanlar ömürlerini adamaktalar. sormuşsun kambriyen patlamasının sebebi nedir diye bilim adamlarının geliştirmiş olduğu hipotezlerden bahsediyorum bende; yaşam kanunları matematik fizik gibi iki formülle kanıtlanacak şeyler değildir önce hipotezler oluşturulur ardından teoriler gelir ve teoriler yaşam bilimi için en güvenilir sonuçtur daha ilerisi yoktur mevcut bilimsel teknolojilerimizle olamaz da zaten. (bkz: teori ve kanun) :
1- oksijen seviyesi hipotezi (yukarıda kısaca bahsettim).
3- gelişimsel açıklamalar: embriyolojik dönemde hox genindeki minnacık değişiklikler (çevresel şartların ani değişmesi sonucu oluşan değişiklikler) erişkin bireyde büyük çaplı değişikliklere yol açabilmektedir. Prekambriyen metazoan'ların moleküler yapıları bilimadamları tarafından incelenmiş ve bu değişim patlamasına açık bir biçimleri olduğu kanıtlanmıştır.
4- ekolojik hipotezler: farklı tip Organizmalar arasındaki etkileşimlerin ana sebep olduğu ileri sürülür. yiyecek zincirinde değişiklikler, yırtıcılar arasındaki av ve silahlanma yarışları v.s yani kısaca ko-evrim gerçeğini temel alan bir hipotezdir.
5- 2010 yılında nature dergisinde yayınlanan bir bilimsel çalışma ise sanılanın aksine ökaryotik çok hücreliğin oluşumunu Kambriyen dönemi başlangıcı değilde bu dönemden yaklaşık 1.55 milyar yıl daha erken geliştiğini ileri sürmüştür. fakat yumuşakçaların kemikleri gelişmediğinden fosilleşmeleri ve günümüze kalmaları hemen hemen imkansızdır. bu yüzden biz fosilleri incelediğimizde hızlı bir gelişim görüyoruz oysa bu bir yanılsamadır. http://www.nature.com/new...0/full/news.2010.323.html http://www.nature.com/nat...302/full/nature09166.html
kısacası, Kambriyen devri biyolojik değil jeolojik bir devirdir. Kayaç sistemlerinin oluştuğu, sıcak soğuk su akıntılarının belirginleştiği, klimatik şartların coğrafyadan coğrafyaya çok belirgin farklılıklar gösterdiği bir dönemdir.
Yani şartların değişimi ile beraber farklı coğrafyalardaki bitki ve hayvan popülasyonlarını evrime zorlamış, türlerin çeşitliliğini maksimuma ulaştırmıştır. Kambriyen devri bu açıdan evrim için mükemmel bir kanıttır zaten.
bilim insanları ile bağnaz insanlar arasındaki farkta işte budur. bilim hipotezler üretip bunları geliştirmeye çalışır ve sürekli araştırırken, bağnaz zaten cevabı bildiğine inanır. merak edenleri de din düşmanlığıyla itham eder, cehennemle korkutmaya çalışır...