öncelikle yarın final sınavımın olmasına rağmen konusunu öğrendikten sonra izlemeye karar verdiğim program ve konukları gördükten sonra ise televizyonu kapatmak daha da güçleşti. *
anketten yana bir şikayetim olacak; bazı anket sorularının şıkları yeterli değil. dar bir yelpazeyi karşılıyor. vereceğim cevap anketin şıklarında olmayabiliyor. örneğin ne tür kitaplar okuyorsunuz sorusunda bir çok türde kitap okuyan bir okur bir şıkkı seçmeye mahkum. anket sorularını kim hazırlıyorsa kendisine buradan haber edelim.
çocuklara ve geçliğe okuma bilincinin aşılanması, okuyan bir toplum olabilmek için yapılması gerekenler tartışılacaktır tabiki.
benim bu programda tartışılmasını istediğim daha çok istediğim ve önemli bulduğum konu; kitap fiyatları. kitap fiyatlarını genel olarak pahalı buluyorum. yeni çıkmış bir kitap almak istediğimde genellikle 20 liranın üzerinde bir fiyat karşımıza çıkıyor. üniversite öğreniminin son demlerinde olan ailesinden gelen üç beş kuruş harçlıkla geçinmeye çalışan, öncelikle karnını doyurma sıkıntısında olan bir öğrenci olarak~ve kişisel listesinde 50den fazla kitap olan
~ kitap almak lüks bir tüketim, hobi olarak geliyor malesef. yeme içme gibi temel ihtiyaçlardan biri olan okuma, bilgi edinme faaliyeti lüks olmamalı. haliyle korsana yöneliyoruz. bu fiyat olayında da yayınevlerinin payının büyük olduğunu düşünüyorum. kitap basımı ve dağıtımı olaylarıyla çok içli dışlı birisi değilim ama sosyal medyadan edindiğim kadarıyla yayınevleri sivriliyor.
bu konunun tartışılması gerek.
ekleme : konu 'okuma' çevrevesine taşıyor arada. ayrıca hakan günday ve k. iskenderin daha fazla söz alması gerekli. sözleri kesilmeden tabiki. bi de sürekli genellemeler yapan bir kadın var, sussun lütfen.
bir ekleme daha : konu hala kitap fiyatlarına, kitaba ulaşma olayına gelmedi.