bakın efenim yukarıdaki başlıklar bir zihniyetin dışavurumudur! burada bir fikir çatışması, muhalif bir duruş vardır çünkü. Zihniyet farklılıkları, etimolojik değişimleri beraberinde getirir sonuç olarak.
Ha kaldı ki bu bile içinde bölümlere ayrılır içinde; misal tunceli'ye dersim demek kesinlikle bir zihniyetin dışavurumuyken; uluslararasına beynelmilel diyen (bu kavramı sinemada oynamadan evvel kaç kişi biliyordu, bu da ayrı bir konu ya zaten!!) kimselerde bir zihniyet farklılığından söz edemeyiz, amma velakin, misal Allah dedikten sonra 'zül celali vel ikram' (kaçınız bilir acaba bunu!!) diyenlerde (ki konuyla ilintisini çıkarmak size kalsın) işte zihniyet farklılaşöması vardır diyebiliriz.
Ama, arabeske arabeks, arakask, arabaks veya ne derlerse desinler burada bir zihniyet farkı yoktur! Hadi ne farkı olduğunu da biraz sosyoloji bilenler açıklasın;
Üşendim çünkü ne yalan söyliyim!!
Şimdi bunca yazdık, kim okuyacak peki?? Anca 3,5 kişi, kim oylayacak okuyanların ancak çeyreği!!
Efenim yazsaydık biz de, hedesine höde diyen carcurt veya türban veya gommünist veya aşkların izdüşümünde yaşanan zartzurtlar bin kişi okur, yarısı oylardı!!
Boşa uğraş efenim bilgi peşinde koşmak boşa, bak toplumun geneline sonra bir ayna tut gör buradaki çoğunluk tipleri de!!