gitmesin arkadaşım kimse. zorla değil ya bu nane. uçak parasına yazık. katılımcıların dahi umrunda olmayan, sanatçı demeye dilimin varmadığı insanların katıldığı yerde ne işi var benim ülkemin değerlerinin?
hangimiz ''ulen bu avrupa ülkelerinin müzik piyasası ne seviyede acaba?'' diye izliyoruz eurovision'u? ya da hangimiz, ülkemizin performansını izledikten sonra televizyon başında kalabiliyoruz?
eurovision, bana göre ''bir ülke, başka bir ülkede ne kadar popüler?'' sorusunun cevabıdır. final gecesi hiç şarkı söylenmesin, sadece ama sadece oylama yapılsın ve sonuçları açıklansın. iddia ediyorum; alacağı reyting, diğer durumda alacağı reyting'e çok yakın olacaktır. ya da, bir icralar yapılırken reytingler ölçülsün, bir de oylama sonuçları açıklanırken. farkı beraber görelim, yorumlayalım.
'' bunların hiçbiri olmadı, olamaz da. '' diyerek vazgeçelim yukarıdaki varsayımlardan. herkes sadece eser dinlemek ve dinlediği eserleri karşılaştırıp yorumlamak için izliyor olsun eurovision'u.
bu durumda, sarısözen ile aynı sene trt'ye girmiş kıdemli eurovision sunucumuz bülend özveren sıkıntıya düşmüş oluyor. kendisi dahi müzik yarışması sunduğunu unutabiliyor. akabinde de şu cümleler dökülüyor ağzından:
- '' hayret! x ülkesi, y ülkesine puan vermezdi. nasıl verdi anlamadım. ''
e abicim şarkı değişti, sanatçı değişti, sahne şovu değişti. o yüzden olabilir mi?
velhasıl, hiçbirimiz iyi müzik icrası görmek için izlemiyoruz eurovisionu. umarım düşündüklerimi aktarabilmişimdir. '' hasiktir lan. '' diyenleriniz olacaktır. can sağolsun.