Kalabalık ve ağır gibi gözüken adına kanmamak gerekir. Ülkemizde siyaset biliminin durumu ortada ve kamunun nasıl yönetildiği de aşikar iken pek heves etmemek gereken bir bölümdür. Diğer taraftan bolca okuma yapıldığı ve anlamlı anlamsız onlarca ödev hazırladıktan sonra uzmanlaştığınız; fakat hangi konuda uzmanlaştığınızı bilemediğiniz bir bölüm olacaktır. işletme, iktisat ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin ortak derslerini alabilir ve her biri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz; fakat tekrar ediyorum, herhangi bir konuda tek başına uzman olmak mümkün değildir. Herşey yarım yamalak kalır. Bu bölümden aklı selim bir vaziyette mezun olma başarısı gösterenlerin çoğunda yüksek lisans yaparak günahlarından arınma telafisi uyguladıkları görülür. Kendini kurtaramayıp yüksek lisansa kayıt olamayanlar ise bankalarda çalışmaya başlarlar ki uzmanlaşılmayan başka bir daldır bu da.
Bölümde okuma süresince farklı konularla haşır neşir olunduğundan vaktiyle bir seçim yapılabilecek olsa bölüm nihayete erdiğinde çok işe yarayacaktır. Bazı üniversitelerimizde bu seçimler öğrencilere bırakılır ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi konularında farklı ders seçimleri yapmaları sağlanır. * Bu anlamda siyaset bilimi seçimi sayesinde bir bilim insanı olma yolunda ilerleyebilecekken kamu yönetimi dalındaki çalışmalar sizi devlet kademesine hazırlayacak gibi görünür. Her iki durum da tamamen halisülasyondan ibarettir. Aslolan öğrencinin kendisidir. Size üniversitede sunulanlar ancak sizi yapacağınız şeyler, göstereceğiniz çabalar sayesinde bir anlam kazanacaktır.
Bu bölüm diğerlerinden farklı olarak belli bir mesleğe sahip olunarak diploma hakedilen bir bölüm değildir. Dolayısıyla ne yapacağınıza yol yakınken karar vermek ve kalan öğrencilik yıllarınızı da o amaca hizmet edecek şekilde yönlendirmek pek bir faydalı olacaktır.