yalnız insanlar çokmu akıllı çokmu aptal sorunsalı

entry2 galeri
    1.
  1. bu konuyla ilgili bira tarih bilgilerini kurcalayıp, edison a kadar veya aklımıza gelen herhangi bir büyük düşünür, lider , bilim insanı, mucit , vb... kişiyi ele alarak başlayabiliriz baktığımızda kaderlerinde yalnızlık mı vardır yoksa yalnızlığı kendileri mi tercih etmişlerdir. normal insanlara göre normal keyif verici şeyler onlara göre keyif vermemektemidir. dünyadan zevk alınacak olaylar gelişmeler onlara zevk vermemektemidir, yoksa onlar bu zevkleri yaşamadıkları tadmadıkları için akıllılık mı yapmıştır veya yaşamadıkları için bir çok güzelliği kaçırıp aptallık mı yapmışlardır. burada asla tartışılıan inançları, yaşadıkları bölgeler , karşılaştıkları, muhattap oldukları insanlar, değildir. bu saydıklarımızın yaşam tarzları üzerinde bir etkisi olduğu varmıdır, yoksa dünyanın herhangi bir naşka bölgesinde, başka insanlarla yaşamış ve başka inançlara saip olsalardı gene aynı yaşantıyı sürdürecek veya gene aynı şeylerden zevk alıp veya gene aynı şeylerden zevk almayacaklarmıydı. neden bir lidern kaderi yalnızlıktır ve neden bir yalnız insan bunalımdadır ve neden yalnız insan aptaldır aslında değildir çünki aynştan bile yalnızsa ona akıllı mı demeliyiz yoksa normal insanın taddığı zevklerden tadmadıkları için ve bu güzellikleri yaşamadıkları için onlara aptal mı demeliyiz.

    sadece bu süreç konu içerisinde yüzeysel, at gözlükleriyle, cahil, sıradan akıl-zeka kapasiteli insan gibi düşünüp onların aptalca yorumları bu düşünceye sadece aptallık katacağından onların düşüncelerini muhattap bile almamak en doğrusu olacaktır, zira hayatında okuduğu tek şey internet yazıları olan kişiler bo konuya yeni fikir yeni konular değil sadece uyuşuk beyinlerinden çıkan aptalca saçmalıklarını ortaya çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

    konuyu tarih alanından çıkarıp biraz daha yakın geçmişe getirip, teknolojik, sağlık, ve ülkelerdeki gidişata yön veren bilim insanlarının danışmanları haricinde yalnız olduklarını gözardı etmeden duramayız.yakın geçmişten günümüze kadar bakıldığında aynı yaşantıyı paylaşan yalnızlık konusunda hemfikir, bilim insanlarının sokaktaki kişilerden ayrılmasını ve o anda gelen ilham düşüncesini nesnel olarak hayata geçirmeye çalışan ve bunu başarabilen bilim, insanlık tarihine yön vermiş kişilerden öğreneceğimiz çok şey olmasına karşın bu insanların her zaman yalnız olamaları dolayısıyla hiç bir zaman kafalarından geçen şeyleri, bu şahsiyette birinin yakın danışmanı olarak veya yakınında olan biri olmdığımız sürece , yaşamlarından alıntılar yapan kitapların çok yetersiz kalacağını ve tekrar kafalarından geçen ince fikirleri çözemeyeceğimiz anlamına gelmektedir. tek bilinen gerçek yalnız oldukları ve yalnız öldükleri.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük