makarna pişirme ipuçları

entry3 galeri
    1.
  1. Lezzetli makarnalar pişirmede ince, ufak fakat fark yaratan ipuçlarıdır.
    Öncelikle makarna bir öğrenci yemeği olduğu için, bu ipuçları genellikle onlara yöneliktir. Zaten ev hanımları bu işin sırrını çözdüklerinden onlar için çok bir öenm teşkil etmez bunlar;

    ipucu 1: Oran - Orantı
    Lise yıllarında, hatta ilkokulda karşımıza çıkıp bir türlü yakamızı bırakmayan bu kavram makarna içinde geçerlidir. Eğer kişi sayısı 3 kişiden azsa mutlaka yarım paket pişirmeliyiz. Pişirdikten sonra hemen servis etmeli bekletmemeliyiz.

    Neden: Makarna durdukça tencerede iz yapar.
    Getirisi: 1.5 sene boyunca makarna tenceresinin bulaşığa dahil olmayışı gayet iyi bir sebep...
    Not: Tazdikli suyla durulayın gitsin mavi ekran

    ipucu 2 : Zamanlama
    Genellikle kötü makarna yapılmasının sebebi makarnanın ateşten gerektiğinden geç alınmasıdır. Bu konudaki en büyük sebep başka şeylerle uğraşmaktır. Zor olsa bile bundan kaçınmaya çalışın. Suyu ateşi koyup kaynayana kadar işinize bakabilirsiniz. Hatta suya normalden daha geç bakacağınız için su tam kaynama kıvamında olacak, böylece hamurlaşma olmayacaktır. Makarna suya girdiği anda dünya ile bağlantınızı kesin. 10 dk ordasınız.

    Neden: Pişmemiş makarnanın kurtuluşu var, ama fazla pişmemişin yok işte.
    Getirisi: Tam istediğin gibi olur.
    Götürüsü : 10 dk / 4 mesajlaşma / Uludağ sözlükte 2 entryi geç okuma.

    Tekniksel yakşalım;
    Herzaman boş bir tabak bulundurun.* Tahta kepçe, tahta kaşık * * * gibi karıştırma nesnesini onda bulundurun. Makarna seviyesini az biraz geçen su gözden kaybolunca 2 tane alın, az bişey soğusun diye dinlendirip tadın.

    ince ayrıntı: Tattığınız makarnada bi 1 dk daha pişsin tamamdır tadı varsa makarnanın altını hemen kısabildiğiniz kadar kısın. Çünkü o soğurken tencere kaynamaya devam eder. Kalan 15-20 sn'yede de kevgir hazırlarsınız.

    ipucu 3 : Yağ Oranı ??
    Yağ oranı genelde pişirilen makarnanın durumuna ya da kişinin zevkine göre ayarlanır.
    Bu konuda size tavsiyelerim şunlar;
    Normalde yediğinizden * biraz daha diri * pişirip, varsa sana yağ- margarin kullanın ki zaten öğrenci evinde sıvı yağnın işi ne. *margarin oranı tencerenin dibini kapatacak kadar olsa yeter, böyle 4 kat defter kağıdı ya da 2 kat tuvalet kağıdı kalınlığında olsun. *
    Sonra makarnayı tencereye geri döndürdüğünüzde birazda kaşığınızın içine alıp o şekilde karıştırın.
    Makarnanın diriliği ne kadar az ise yağ oranını o şekilde arttırsınız. * Durumun vahimliğine göre elde varsa -ki yoktur.- Margarinden sıvı yağa geçiş yapabilirsiniz.

    Neden: Vıcık vıcık olunca tadı kalmaz onun.
    Getirisi: Margarin güzel kokuyo, tadı falan da iyi hani. Gider her türlü.

    ipucu 4 : Süzme
    Paketin üzerindeki su ekleme oranı en diri makarna için geçerlidir. Durum vahimleştikçe süzme sırasındaki su oranını arttırınız ama, okunu çıkarmayınız.

    Neden: Bende daha çözemedim nedenini. Ama böyle yapınca daha iyi oluyor.
    Getirisi: Vardır illa bişeyler.

    Sorunsal: Kapaklı mı kapaksız mı?
    Şahsen ben bu sorunsalı sık sık yaşadım. Tavsiyem şudur ki;
    Eğer diri bir makarna yemek istiyorsanız kapaksız olarak pişirmeniz diriliği tutturmanıza çok fayda sağliyacaktır. Ama siz derseniz ben daha pişmiş istiyorum. O zaman kapaklıya yönelmelisiniz.
    Ayrıca kapaklıda taşma ihtimali %350 bilemedin 400 artar. Kapağa bastırırsanız ev tipi bombayla yüzyüze kalabilirsiniz. Bizden uyarması...

    Sonuç olarak bu ipuçlarını aklınızın bir köşesinde tutarsanız, 4 ila 50 deneme sonucunda muhteşem makarnaya ulaşabilirsiniz.
    -neden 50 ?
    +Çünkü bunu okuyan herkes süperzeka değil. Kimse kusuruma bakmasın.

    Bu arada makarna deyip geçmeyin. O Sizin can yoldaşınız. Parasız günlerinizin dert ortağı. Ayrıca ne kadar iyi yaparsanız o kadar geç bıkarsınız.

    Not: 7 yaşımdan beri severek yiyorum. Mutfağa uğramamın tek sebebi. Bu arada tür olarak fiyonk - düz boru karıştırarak pişiriyorum. Diğer kombinasyonlardan aynı tadı alamaya bilirsiniz. Farkı az da olsa lezzet farklılığı yaratarak sizi baymayacaktır.

    Afiyet olsun...
    0 ...