müslümanlığın bazı saçma gelen yönleri

entry17 galeri
    11.
  1. şu ana kadar yazılanlardan herhangi bir saçmalığını görmediğim yönlerdir. mesela,
    gusül abdesti: 1400 yıl öncesinde yapılmış temizlik devrimidir. o devrin insanları ve ayda değil yılda ne kadar yıkandıkları düşünülürse, gusül abdesti ile daha temiz bir toplum yaratıldığı kesin.
    abdest: abdest almayan bilemez ama abdest eli, yüzü yıkamak değildir, abdest namaza hazırlıktır. dine göre namazda yaratıcının huzuruna çıkılmaktadır ve öyle yalap-şap yapılacak bir ibadet değildir. abdest o yüzden vardır, hatta farzdan önce ki sünnette o yüzden vardır. farz namaza hazırlık...
    namaz: saçma değildir ama dinin kazığı olduğu kesin (bkz: temel fıkrası).
    oruç tutmak: neresi saçma ki bununda, birileri yanlış uyguluyor diye. hiç oruç tutmayan için saçma gelebilir ama bence en mantıklı oruç mümlümanlıktakidir. diğer din ve inanışlardaki ki oruçlar perhiz gibidir esasen.
    hacca gitmek: saçma değil gayet maceraperest bir ibadettir. ticaretle ilişkilidir evet ama nihayetinde alan memnun satan memnun.
    zekat vermek: 1400 yıl önce getirilen bir kural ve gayet mantıklı asırlar boyu sürdürülebilmesi için konan kurallar. ne komizinm gibi malını paylaşıyosun, ne kapitalizm gibi hepsini kendine saklıyosun. zamanına göre adil ve uygulanabilir bir vergi sistemidir.

    temizlikle ilgili tüm kuralları da gayet yerli yerindedir yalnız hijyen nedir o devirde bilinmediği ve antibakteriyel sabunlar, parfümler olmadığı için olabilecek en iyi şekilde temizlik topluma yayılmıştır. zaten eski dönemlere bakıldığında temizlik müslümanlığın önemli bir ölçütü iken son yüzyılda özellikle hijyen kavramının batı tıp biliminden gelen bir bilgi olması dolayısı ile belki müslümanlar bu kavramdan uzak kalmışlardır. kendilerini yenileyememişlerdir. en azından hatırı sayılır bir kısmı çağın temizlik anlayışından geri kalmışlardır ama bu açık kısa sürede kapanacaktır bence çünkü genel bir temizlik kültürü vardır.
    0 ...