hazlarımızın aşırı gelişmesine, gerçek değerlerimizi kaybetmemize, ve hayal kuracak fazla bir şey bırakmayan edebiyattır.
internet ve televizyon bu kadar gelişmeden önce, nazım hikmetin bir şiirini okuduğumuzda, aman allah ım böyle bir aşk olamaz derdik, bir insanda nasıl böyle güzel sözler, böyle güzel nağmeler ve bu kadar büyük sitemler yaratır derdik. nazım hikmet çıkardı bir pazar sabahı, onu ilk defa güneşe çıkarmışlar ve o ilk defa gökyüzünün bu kadar büyük, güneşin bu kadar parlak olduğunu farketmiştir.
şimdiler de ise sosyal medya da ve televizyonda halkın ilgisini çekecek o kadar saçma sapan şeyler olunca, aşk, sevgi vb olguların sadece alay konusu ve üzerine bolca seks eklenmiş hali ile anılıyor gençlerimiz tarafından. çünkü artık biraz uğraş verildikten sonra evlenmeden seks yapabiliyorlar, sevgilisinin elinden tutup istediği yere gidebiliyorlar. ve bu yüzden eskiden 'senede bir kere görsem yeter yüzünü' diyen kitaplardaki sözlerden haz alamıyorlar. onlar tahir ile zührenin çektiklerini anlayamazlar çünkü birazcık bile asıl acıyı asıl özlemi çekmemişlerdirki, 2 gün sonra unutacakları sevgilerini sosyal medyanın aracılığı ile kendilerine ilgi çekmek için iki gerizekalı adamın sözleri ile milletin sırtına vururlar. 'şşşt bak ben neler çekiyorum neler yaşadım söze bak!.' bir şey yaşamamışlardır bir şey görmemişlerdir efendim. eminim bende görmemişimdir. bu durumda da gençlerimiz ve halkımız tv ve internet yüzüne siyasi gerçeklerden, etrafımızda dönüp dolaşan olaylardan ve bunları yazan kitaplardan da mahrumdurlar.
cahiliz, uyutuluyoruz, karnımızı biraz doyuruyorlar, aklımızı çok ama çok soyuruyorlar.
ekmeksiz, özgürlük ve bilim, bilimsiz ve özgürlüksüz, ekmek düşünülemez.
voltaire
yani günümüz edebiyatın da çok usta kalemler vardır, çok yetenekli ve sesini duyurmaya çalışan, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışan yaşadığı olayları ve aşkları mükemmel bir şehvetle anlatan yazar çoktur.
günümüz edebiyatın tek sorunu okurlardır.
yazdıklarımdan yaşım büyükmüş izlenimi gelebilir. hayır efendim, sadece gözlem ilgi ve empati sonucu oluşan görüşlerimdir.