reklamların giderek saçmalaşması

entry6 galeri
    1.
  1. Reklamlarım gün geçtikçe çığırından çıkması durumudur. her insan gibi televizyon izliyoruz değil mi? hatta saatlerini bu kutunun önünde harcayan milyon vatandaşımızı bulabilirim. el kaldırmayın biliyorum. televizyonun ayakta kalabilmesi medya şirketleri için çok önemlidir, çünkü çok büyük paralar dönmektedir bu sektörde. televizyonun temsilcileri olan kanallar yapımlarını sunmak için paraya ihtiyaç duyarlar. bu paraların da büyük kısmını, konum olan reklam oluşturmaktadır. bu yapımların ekrana konabilmesi için reklam elbette ki şarttır, işkembeden sallayacak durumda değilim.

    beni rahatsız eden reklamların niteliği. daha doğrusu niteliksizliği. benim gibi bir sürü kişi, dondurma reklamıyla seksi paralel düşündü. çünkü güzel ve seksi bayan, büyük bir arzuyla magnum dondurmasını yalıyordu. biz de ufaktık tabi o zamanlar. sürekli sokakta dondurmamı kızların gözünün önüne sokuyordum, belki etkili olur diye. çikolata reklamlarında güzel bayanlar, erkekler tarafından 1 parça çikolatayla tavlanıyordu. ortaokul yıllarında haftalığımı çikolataya yatırmamın sebebiydi bu reklamlar. giden para çoktu ama gelir sıfırdı. hatta yediğim tokatlar eksiden sayılırsa, kendi paramla rezil oluyordum. şimdi değmeyen bir kıza değil çikolata ciklet bile almam ama küçüktük işte. kısacası reklamlar seksüel obje olarak kullanıldı ve etkili de oldu. reklamın iyisi kötüsü olmazdı ya!

    büyüdük, akıllandık ama reklamcılar hala akıllanmamıştı. bilinmeyen numaraları nasıl bulabiliriz diyen bir dahi(!) hayatımıza 118li operatörleri soktu. gerçekten de hayatımıza soktular haklarını yiyemem. 118 18 118 bilmem kaç derken 110 lu sayılara düşman olmuştuk. her kanalda bu reklamlar devamlı döndüğünden kaçmak ta mümkün olmuyordu. bundan daha kötüsünü yapamazlar derken bu sefer de 118 33 reklamı çıkmasın mı? reklamın sloganını hatırlayalım: "118 33 yani 118 33." 118 33 demişsin zaten bir de üstüne ilave "yani 118 33" demek nereden esiyor? geri zekalı mıyız biz, bir kez söyleyince anlayamıyor muyuz?

    en azından reklam kuşakları sayı olarak çoğalsa da süre olarak kısaltıldı. gerçi bütünü dörde bölsen ne olur ikiye bölsen ne olur, bütün gene bütündür sonuçta. ama en azından daha kısa periyotlarla küfür edebiliriz.

    Yeterince anlatabildim sanırım.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük