saklama alışkanlığı

entry7 galeri
    1.
  1. kişiden kişiye farklılık gösteren, hem zararlı hem faydalı bir alışkanlıktır.

    bu alışkanlığa sahip insan yeni aldığı bir ürünün kutusunu, o sene geçmesine rağmen okul kitaplarını, kullanmadığı kıyafetlerini falan hep dolabında, çekmecesinde saklar. bir daha hiç kullanmayacağını bildiği halde 'belki ilerde lazım olur' diye atmak istemez. sakla samanı gelir zamanı bu tip insanların hayat felsefelerinden biridir. yıllar sonra geriye dönüp baktığında gördüğü, yığınla gereksiz eşyadan başka bir şey olmayacaktır. tek yararı da tabii ki sakladığı bir şeyin lazım olduğu zamandır.

    ayrıca bu alışkanlığın başlangıçta nötr olan bir niteliği de vardır; kişinin karakteristik özelliğine göre dağınıklığa veya düzenli olmaya dönüşür. yani neyin nerede olduğunu bilme ve ihtiyaç anında hemen çıkarma kişinin aklında bir şeylerin oturduğuna işarettir. eğer kişi öyle her önüne geleni saklıyorsa kötüdür; çok geç olmadan o dolap düzene girmelidir.

    başlangıçta sizi dağınıklığa götüren bu alışkanlığı lehinize çevirmek kolaydır. eğer başarırsanız, çevrenizdekiler size eşyaların yerini sormaya başlayacak ve hatta yeni alınan gerekli bir şeyi ya da önemli bir belgeyi de sizin saklamanızı isteyeceklerdir.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük