selim pusat

entry242 galeri
    119.
  1. gözü militarizmle kör olmuş yazar. Sormak lazım kör olmuş yazar karşıtlarına, tekbaşına çalışsa birkaç yüz mil dayanacak hidrojen pili nasıl birşeymiş? Bununla beraber bir denizaltının Grosstonajı neymiş, kocaman bir kuru yük gemisinin veya kimyasal tankerin gross tonajı? bir gemi yakıt almadan kaç mil gidiyormuş? Bununla beraber bir denizaltı makinesi sessiz modda giderken yüzde kaçlık kapasitede gidiyormuş, hız arttırımı ihtiyaç dahilinde olduğunda bu knot başına nasıl artıyormuş, zamanla tekne direncindeki azalmalar nasıl öngörülmüş? batan bir cismin su direnciyle, yüzen bircismin dalga direnci arasındaki farklar neymiş gemi sektörü, teknolojileri dirençleri düşürmekte vsde hangi basamaktaymış ve ön görülen atılımlar yüzde kaçlıkmış? bu teknolojinin adaptasyonundan sonra ki olursa Navlundaki artış nasıl olacakmış? maliyet neymiş vs vs.

    Ha ayrıca gemilerin ağırlık merkezi ayarlanması, titreşim azaltılması vs için kimi gemiler sallıyorum geminin başına makinesini koyar kıçına da elektrikli makinesini koyup ürettiği elektrikler o gemiyi çalıştırır. ama sonuçta yakıtı fosil veya verimli yakıttır. yani gemilerin elektrikle çalışması senin keşfettiğin birşey değil.

    hangi akla hizmet hidrojen piliyle bilmem kaç bin grosstonluk bilmem kaç bin KWlık makineyi bilmem kaç mil, bilmem kaç knotta ticari bir şekilde verimli olarak çalıştıracağım lülülü diye öngörüde bulunup saçmalayabiliyorlar merak ediyorum. Ha çok ilerleyen zamanlarda olur mu? olur Bilim yeryüzünde herşeyi başarmaya kadirdir. lakin bu mesele bu kadar basit değildir, Ona bakarsanız bilim insanın ölümüne de çare bulacak veya ömrünü çok uzatacak, kansere çare bulunacak, aidse çare bulunacak böyle farazi şeyler üzerinden orta vadedeki teknolojik yatırımları yönlendirmek insanlar zaten ölmeyecek kaldıralım yoğun bakım ünitelerini demeye benzer.

    Ulan ayaküstü gemi mühendisi olmak nasıl bir şey merak ediyorum. valla bak. Hidrostatik, hidrodinamik, Direnç, sevk bilme, Ticari ilişkilerden anlama, makineler üzerine gram bilgin olmasın, sonra baaaakk hidrojen pili var Duracell, Duracell taktın mı 10 kata kadar daha uzun ömürlü de.

    Tamam aynen öyle. Ha bakarsın benim öngörüm de gerçekleşmez, FOsil yakıtlar bitmeden veya ticareti engelleyecek derecede Nükleer lehine azalmadan Başka teknolojiler bulunur, insanlar onları da geliştirmek için uğraşacaktır uğraşmalıdır da. lakin benim öngörün bu şekilde. Manyağım ya binlerce meslektaşımın çalışacağı, inşaa edeceği gemilerde Nükleerle uğraşsınlar diye hevesleniyorum. Silah konusu ise, dünyada bir tane ülkede bile nükleer silah varsa senin ülkende yoksa tehlikedesindir arkadaş, onun kulu kölesisindir. bu bu kadar basit. Amerika neden Şimdiye değin Kuzey kore'ye girmedi, çinden korktuğundan mı?
    0 ...