evet bazı gerçekleri konuşmak durumundayız. Anadoluyu ele alalım
Karadeniz: Çoğunluğu müslüman rumlardan oluşan , gürcü , laz ve bunlara oranla az sayıda Çepni/Türkmen unsuru(bayburt-giresun) vardır.
Ege: Hristiyanlığı terk etmiş ateist rumlar, selanikliler, boşnak , arnavut, bulgar slav asıllı vs. göçmenler..Çok az sayıda Yörük/Türkmen unsuru.Son zamanlarda siyasi nedenlerle kürt ve Türkmen alevilerde izmirde yoğunlaşmaya başlamıştır.iç kısımlarında Türkmenler yerleşmiştir. Uşak ve çevresi gibi...
Akdeniz: mersin-antalya hattı kısmen Türkmen bölgesiyken adana-çukurova da ermeni unsurları, araplar vs. görülür.Bugün akdeniz Türkmen unsurunu neredeyse kaybetmiştir.Çok az sayıda yörük aileler yaşamaktadır.
iç Anadolu: Ağırlıklı olarak selçukluyla birlikte yerleşen Türkmenler oluşturur. Ancak 13.yy da Moğol ve 15.yy da Timur istilasıyla birlikte moğollar, diğer Türkmenler ve Kara Tatarlar da bu etnik yapıya dahil olmuştur. Genetik araştırmalarda da Turanid yapısı ağırlıklı olarak bu bölgede görülmektedir.Türkiyenin asıl Türkmen unsurunu bulunduran bu bölgedir.
Doğu Anadolu: Erzurum ve çevresinde Selçukluyla birlikte yerleşen Türkmenler yoğunluktadır.Kars ve civarında Terekeme/Karapapaklar görülür. Ancak bu bölgede yoğun olarak müslümanlaşmış ermeniler, kürtler ve zazalar da bulunur.
Güneydoğu: Kürt ağırlıklı olarak , kısmen müslümanlaşmış ermeni ve az sayıda yerleşik Türkmen unsurları görülür.
Marmara: Trakyada çok az sayıda yerleşmiş yörük dışında slav-bulgar, balkan göçmeni ve çingene ağırlıklıdır. istanbul kozmopolit bir yapıdadır.Kocaeli, sakarya , bursa gibi yerlerde manav ve balkan muhacirleri görülür.
istediğiniz kadar tepki göstersenizde bunlar gerçeklerdir. iklim, bitki örtüsü, demografik gerekçeler vs. sebebiyle Anadoluya göç eden Oğuzlar ağırlıklı olarak iç anadoluya yerleşmişlerdir.Göçebe kalanları ise az sayıda olmalarına rağmen akdeniz toroslarında yaşamışlardır. Bugün iç Anadolunun Akp-Mhp ağırlıklı olmasını ve sizin burayı yobaz olarak görmenizi buna bağlayabiliriz. Selçuklunun Türk-islam sentezi bu bölgeye oturmuştur. Erzurum, sivas, yozgat, kayseri, konya vs. gibi Türkmen şehirlerinin milliyetçi-muhafazakar olmasının nedeni de budur. Ayrıca bu bölge ilhanlı-moğol, Selçuklu, Timur hakimiyetlerinde kaldığından dolayı Orta Asya izlerini daha belirgin koruyabilmiştir.