2004 yılından itibaren milli eğitime bağlı okullarda bitişik eğik el yazısı ile birlikte okuma yazma yöntemi olarak kullanılması yönetmelik gereği zorunlu kılınmıştır. yöntem seslerin, ve selerin birbiri ile birleşmesini kavratma temellidir. her ses verildiğinde hece, kelime ve cümleye geçiş yapılmaktadır. tümevarım yöntemi kullanılmaktadır. ses yöntemi okunduğu gibi yazılan türkçe gibi dillerde, en etkili okuma yazma yöntemidir. yalnız bu yöntemn kullanılmasında diğer tüm yöntemlerde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. aksi takdirde çocuk sesleri birleştirememekte veya heceleyerek okumaktadır.
1- tüm sesler verilip kavratıldığında, o sesle alakalı hece, kelime ve cümle öğrenimi mutlaka yapılmalıdır.
2- ses verilemeli ve fakat harf ikinci sınıfta verilemelidir. velilerle işbirliği içerisinde çocuklara evlerinde harfin öğretilmemesine dikkat edilmelidir.
3- öğrencilerin sesleri unutmaması için günlük seslerin tekrarı veya verilen seslerde önceki seslerle alakalı kelime ve cümle kullanımına dikkat edilmelidir.
4- görsellik ön planda tutulmalıdır.
eğer bu husulara dikkat edilirse öğrenci cümle yöntemine göre çok daha çabuk bir şekilde okuma yazmaya geçebilmektedir. yeterli hazırbulunuşluk düzeyi bulunan okullarda bir buçuk ayda, bunun normal düzeylerde seyrettiği yerlerde ise öğrencilerin iki buçuk ayda okuama yazmaya geçmeleri muhtemeldir.