polislere yapılmış olan pozitif ayrımcılık, anayasanın eşitlik ilkesi ne aykırılık teşkil eden girişim.
--spoiler--
MADDE 10.8211; Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/1 md.) bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 md.) çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde (…)* kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
--spoiler--
yapılan haksız ve ayırımcı tavır görüldüğü üzere anayasanın 10. maddesi olan kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı durum teşkil etmektedir. bu konu hakkında kısa sürede danıştay'a dava açmayı ve gerekçe olarak üstte vermiş olduğum maddeyi sunmayı düşünüyorum. şimdi düşünülmesi gereken bir konu var, bu ülkede polislere kadar birçok öğretmen, mühendis, doktor, hukukçu, v.s meslek gruplarına ait insan var, sadece belirli bir meslek grubuna yönelik yapılan pozitif ayrımcılık hem anayasanın eşitlik ilkesine hem de atatürk'ün halkçılık ilkesine aykırılıktır.