bilim yerine dine inanmanın gereksizliği

entry15 galeri
    13.
  1. tepesinde şimşek çaktığında;
    hemencecik havadaki nem oranını-üstündeki bulutun yüksekliğini-topografyayı-oluşan elektrik enerjisinin miktarını- o elektriğe maruz kalırsa vücüdunun uğrayacağı zararı düşündüğünü iddaa eden kişi şeysi. (bkz: bilime sığınmak)

    "bilim asla bir liman değil limana ulaşmada kullanılan gemidir" (bkz: redrack)

    insanlar inkar yolunu seçerken kimileri akıllarını ilah edilirler. yani güncel deyimiyle din ve bilim karşılaştırması yaparlar. oysa islam hayatı bütün olarak ele alır, din-bilim diye ayrım yapmaz. ama her ne hikmetse islam karşıtlarının argümanları arasında "islam bilime karşıdır" iddaası vardır. kitabi bir dine karşı bunu savunmak hiç akıl işi olmasa gerektir.

    sırf bilimle hayat devam ettirme çabası içine girenler, insanın yapısını ya tanıyamamışlar ya da işlerine gelmemektedir. insan robot değildir makina hiç değildir. insanın ruhu vardır, insanın ruhi yapısının ihtiyaçlarına bilim ne kadar yetebilecektir. bir noktadan sonra ihtiyaçlar başlar.

    sürekli duyarız "falanca milyarderin oğlu kendini pencereden aşağı salmış" niye? oysaki o kişinin yerinde olamk için bir çoğu sıraya geçer. peki o çocuğu dünyadan vazgeçirten etmenler nedir?

    (bkz: Rad 28)
    "onlar, inananlar ve kalpleri Allah ı anmakla huzura kavuşanlardır. biliniz ki, kalpler ancak Allah ı anmakla huzur bulur."
    0 ...