bilim yerine dine inanmanın gereksizliği

entry15 galeri
    10.
  1. Einstein'in "bilimsiz din kör,dinsiz bilim topaldır" sözünden harektle bilim tarihine baktığınızda şöyle bir gerçeklikten söz edilebilir ki,bilimsel sistematikliklerinin oluşumunda din,yani inanç unsuru her zaman önemli bir etkiye sahip olmuştur. islam alimlerinin bilimsel çalışma ve buluşlarını buna örnek verebiliriz.Bununla birlikte şu da somutça iddia edilebilirki, bilim çeşitli dönemlerde de dinin hegemonyasına girip bilim adına yapılmak istenen çoğu şeyler için din kısıtlayıcı bir unsur olmuştur..
    Ancak bilim ve teknolojinin had safhaya ulaşıp, dinin ise bilimin daha az gelişmiş dönemlerine nazaran zayıfladığı çağımızda,din ve bilim birbirine hem çok yakın hem de çok uzak olan alanlar.
    Burada yadsınan şey bilimin hiç bir zaman dinin yerini alamayacağı..çünkü bilim hiç bir zaman insanlara sahici ve doyurucu bir maneviyat sağlamayacaktır. Matematiksel beynin ve olguların ürettiği bilimin,insana huzur ve maneviyat sağlayan dinin yerini alması insan yaratılışını da göz önünde bulundurduğumuzda gerçekçi olmayan bir düşünselliktir.
    0 ...