dünyanın en gelişmiş ülkelerinde halkın egemenliği her zaman ülkenin zirvesindedir. ordular, yani silahlı kuvvetler ise her zaman ya 2. ya da 3. plandadırlar. bugün dünya bazında artık devletler silahları ile değil bilim ve teknoloji kanadında yaptıkları açılımlarla savaşın galibidirler. örnek vermek gerekirse; amerika, almanya, fransa, ingiltere. bakın, militerya her zaman arka planda kalmıştır. gelşimlerinin yegane sebebi bilgidir demin de bahsettiğim gibi.
bir de, her yıl örtülü ödeneklerle trilyonlarca para gidiyor tsk'ne. bu paralar tsk'ne değil, ilmin ilerlemesi için harcansa idi belki de bambaşka bir konumda olacaktık.
-peki ülke nasıl korunacak, ya pkk?
dış tehlikelere karşı elbetteki bir ordu sistemi oturtulacak. profesyonel bir ordu. tsk gereksiz dedik diye elbette ki kökten silinmeyecek.
pkk, asla savaşılarak bitirilecek bir örgüt değil. doğu'da sorunun çözümünü siyasi yollarla arar ve bir çözüm bulursak kürt sorunu zaten hallolur, kürt sorunu hallolduğu zaman pkk'nın silah da bırakması gerekecek. çünkü desteksiz kalacaklardır.