Her şeyden önce şu bilgi kirliliği üzerinden edebiyat yapmayı bir kenara bırakalım.
Namus ne demek sözlük anlamına bakalım: Bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık (Bkz: TDK)
Peki Atatürk ne demiş? "Önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz."
Şu anda dini devlet felsefesi haline getiren "namus anlayışıyla" çağdaşlık seviyesi arasında nasıl bir koreleasyon olduğunu yazmama gerek yok herhalde. Dini vicdanlarda bırakan ve pozitif bilimlere dini sokmayan "namus anlayışı" (hala zorunuza gidiyorsa tekrar tanımı okuyun) sayesinde batı almış başını gidiyor, Müslüman milletler ise (Suudi Arabistan, Libya, Sudan, Yemen, Bangladeş ve daha bir çoğu) sürünüyor.
Çok değil, daha 100 yıl önce Osmanlı, modernleşme ve sanayileşme yarışında "şeytan icadıdır" diyen mantık yüzünden geri kaldığı için, bitik ve borç batağında, fakir bir Anadolu bırakıldı. Bu pençeden kurtarmak için Atatürk'ün çabalarına karşılık "Müslüman değildir" etiketleri yapıştırıldı.
Her şeyi geçtim, Atatürk'ün "Önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz." lafından namussuz bir millet olalım lafını mı çıkarıyorsunuz? Veyahut Atatürk'ü Türklüğü yüceltirken bir taraftan namussuzluğa teşvik edecek kadar salak mı sanıyorsunuz? Hadi onu da geçtim kendinizi bu tespitinizle Atatürk'ten daha mı zeki zannediyorsunuz?
Evet. Bu din ve namus anlayışı değişmelidir. Önce kafadaki örümcekler öldürülmeli, sonrasında bol bol okumalı, sürekli araştırılmalıdır...