her ile bir üniversite

entry48 galeri video1
    13.
  1. sikkoluğun daniskasıdır. bu kadar üniversite kurup okumuş işsizler kervanına yeni insanlar katacağınıza bir fabrika kursanız da birsürü insana iş kapısı açsanız daha iyi olmaz mı. bu ülkenin bu kadar kalifiye elemana ihtiyacı yok artık. işe ihtiyaç var işe. kalifiye olanlar ile birlikte kalifiye olmayanların da çalışabileceği işlere ihtiyaçları var.

    illerin önde gelenleri üniversite için ısrar ediyorlar. neden? çünkü her gelen öğrenci yolunacak kaz, yeni bir gelir kaynağı şehirler için. sonra da hoooop bilmemne üniversitesi açılıveriyor o şehre.

    2006 yılından beri türkiyede kaç tane üniversite açılmış biliyomusunuz. tam 61 tane üniversite açılmış. bunlardan 40 tanesi devlet, kalanları vakıf üniversiteleri. sadece yeni açılan üniversitelere değil kızgınlığım. 1992 dalgasında açılan yok celal bayar, yok sütçü imam üniversitesi, yok kıltüy üniversiteleri için de aynı şeyler söz konusu. celal bayar üniversitesi kimya bölümü kaç puanla öğrenci aldı bu yıl biliyomusunuz? 224. yazıyla ikiyüzyirmidört. hem de ortaöğretim eklenmiş olarak 224. düşünsenize bu okulların halini. öss' den bile toplam 224 yapabilen bir öğrenci ne kadar başarılı bir öğrenci olabilir ki üniversitede? bu öğrencilerin hocaları ne yapsın. turşusunu kuracak değiller ya bu öğrencilerin. veriyorlar notları bol keseden. mezun ediyorlar. alın size bir sürü sözde kalifiye, özde bi bok bilmeyen bir sürü üniversite mezunu.

    daha burda bitti mi sanıyosunuz? çoook yanılıyosunuz. bu mezunlar doğal olarak gerçekten eğitimini almış, bilgili mezunları da etkiliyorlar. daha az maaş ile çalışıp tercih sebebi oluyorlar ve gerçekten o işi hakedenlerin önünde kocaman bir engel haline dönüşüyorlar. tabi o kadar bilgi ile üretilen ürünler de o kadar oluyor. yarın birgün ihraç edilen mallar ülkemize geri dönüyor.

    ben karşıyım arkadaş. türkiyede maksimum 20, bilemedin 30 üniversite olsun. bu okullara girecek kişiler de gerçekten hakederen insanlar olsun. şu anki sistemle mümkün değil ama yapılsın bi şekilde. mesleki eğitim veren meslek yüksek okulları iyileştirilsin ve sayısı azalsın. bu ülkenin mühendise, doktora, öğretmene, işletmeciye ihtiyacı olduğu kadar bakkala, çobana, hamala, tezgahtara, terziye, işçiye de ihtiyaç var.
    0 ...