kuran da suların karışmama mucizesi

entry60 galeri video1
    36.
  1. öncelikle: (bkz: sözlük olmuş şakirt yuvası neylesin deli gönül)

    haftanın en beğenilen entrylerine göz gezdirirken ne göreyim. bu başlığın bir entrysi 8. olmuş bu hafta.
    entry içeriği de bir diğer entrye ayar verme niteliğinde yazılmış. fakat yazar üstteki yazara ayar verirken başlıktan uzaklaşmış.
    tabi ki artı oy veren şakirtler bunu göz önünde bulundurmamış. onlar için önemli olan "bilimsel" bir belgeyle onlara karşı çıkanları "çakma" bilgilerle cevap verebilen bir şakirtin ortaya çıkmasıdır.
    yürü bre şakirt. kim tutar seni...
    ne demiş bizim esas oğlan bir bakalım:
    -- başla --
    su akışkandır,
    yağ da akışkandır,
    fakat ikisi birbirine karışmaz, demek ki neymiş? akışkanlar özgül ağırlıkları nispetinde karışır yahut karışmazlarmış.
    .
    .
    cahil bilginlere selam etmek gerekir.
    -- bit --
    efenim konumuz neydi? "su" ların birbirine karışmaması. bizim esas oğlan neyden örnek veriyor? "sıvı"ların birbirine karışmamasından!
    gerçi onu da yanlış vermiş doğrusu burada(ayrıca ikisini karıştırabileceğiniz bilgisi de mevcut):
    -- başla --
    water molecules are polar – they have a small positive charge at one end and a small negative charge at the other end, and they stick to each other. oil molecules are non-polar – they have no charge. because of this, oil molecules are more attracted to each other than to water molecules, and water molecules are more attracted to each other than to oil molecules.

    oil and water can be forced to mix together by adding an emulsifier (see 'making an emulsion'). this creates a stable mixture of water with droplets of oil spread through it, or oil with droplets of water spread through it, that does not settle out.

    isteyenlere link: http://www.scienceproject...y-oil-water-dont-mix.html
    -- bit --
    kısaca yağ moleküllerinin bipolar olduğundan ve bu yüzden birbirine sıkı bir şekilde bağlandıklarından, su moleküllerinin ise polar yapıda olduklarından ve moleküller arası çekim kuvvetinin yağa oranla az olduğundan bahsetmiştir. bu sebeple birbirlerine karışmamaktadırlar. ayrıca "emulsifier" eklenerek bu iki sıvının karışımının mümkün olduğundan da bahsetmiş.

    demek ki neymiş? kuran gibi aslı astarı belli olmayan(bilimsel verilerden bahsediyoruz efenim) bir kitabı savunmak için sazan gibi atlamamak gerekiyormuş.

    suların karışmamasına gelirsek; bu, sıcak ve soğuk su arasındaki özgül ağırlık farkındadır. sıcak ve soğuk su bir kaba konulduğunda birbirine karışmaz. fakat bir süre beklerseniz birbirine karıştığını görebilirsiniz.

    ifrit adlı yazar feci tongaya basmış anlayacağınız. öyle heyecanla google araştırması yapıp yazmakla olmuyor bu işler.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük