sanırsın ki medrese eğitimi veriliyor. mevcut "din dersi" diye verilenlerle bazılarının endişe edeceği bir durum meydana gelmemektedir.
memlekette kimse dinini okuldaki din dersleriyle fazlaca öğrenmiş değildir.
müslüman olmayan çocuk tabiri kullanılmış, ne demektir? çocuklarda herhangi bir din kavramı yavaş yavaş gelişir, akılbali olduktan sonra din olgusu yerine oturmaya başlar.
mevcut laik devlet düzeninde hangi din olursa olsun devletin bu işlere karışmaması gerekir. bu konularda geniş çaplı belirli bir serbestliğin-özgürlüğün olması gerekir.
demekki din eğitimi denen şey devletin işi olmamalı hele de bu laik olduğunu söyleyen bir devletse. hıristiyan batı toplumlarında dinin kurumsallaşmış hali olan kilise din eğitimini vermekte bu onlara göre normaldir, kilise bu işi yapar. lakin islamda dinin kurumsal bir yapısı yoktur kişiler ön plandadır. mevcut laik düzende din kurumsal bir yapıya sokulmak için (bkz: diyanet işleri) gibi bir kurum oluşturulmuştur.
çocukların dini eğitim noktasında nasıl bir yol izleyeceğini ebeveynlerinin belirleme hakları olmalı. bu işinde nasıl yapılacağı kurumsal nasıl bir yapının oluşturulacağı tartışılmalı.